Sant Cugat homenatjarà Sergi Beser en un acte del Memorial Vázquez Montalbán al Terra Dolça


Temes relacionats

Sant Cugat dóna l'últim adéu a l'intel·lectual Sergi Beser (25/gen/10)

Mor el professor i expert en literatura del segle XIX Sergi Beser (22/gen/10)


  • Comparteix:

Sergi Beser (Morella, 1934 - Sant Cugat del Vallès, 2010)

Sergi Beser (Morella, 1934 - Sant Cugat del Vallès, 2010)

El Memorial Manuel Vázquez Montalbán (MVM) homenatjarà el professor i estudiós literari, Sergi Beser, desaparegut fa dos mesos, en un acte a la nostra ciutat. La cita tindrà lloc la setmana vinent a l'espai gastronòmic Terra Dolça, on és projectarà un audiovisual i es podrà gaudir d'un aperitiu i d'un sopar.

Sergi Beser va estudiar durant la seva carrera professional els escriptors més destacats del segle XIX i es va doctorar en Filologia Romànica amb qualificació de matrícula 'cum laude' amb una tesi sobre Leopoldo Alas.

També va dedicar la seva carrera a la docència, va treballar com a professor de literatura catalana i espanyola a diverses universitats angleses. A la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va ocupar diversos càrrecs de responsabilitat acadèmica des de 1970, quan va accedir-hi com a professor. L'any 1988 va ser nomenat catedràtic titular.

Ara, el Memorial MVM, d'on va ser president, li retrà homenatge en un acte on assistirà l'historiador Josep Fontana, el fill de Beser, Andreu Beser, i la també historiadora i vídua de Vázquez Montalban, Anna Sallés. Ho explica el membre de l'entitat Isidre Marias en declaracions a Cugat.cat.

Isidre Marias

L'acte constarà d'una projecció audiovisual. Després hi haurà les intervencions dels convidats i finalment un aperitiu i un sopar pels que vulguin quedar-se.


Beser feia més de 30 anys que residia a la nostra ciutat i va ser un habitual de les tertúlies del Mesón durant la dècada dels 70 i 80.

L'acte tindrà lloc dijous de la setmana vinent a partir de dos quarts de vuit del vespre a l'espai gastronòmic Terra Dolça.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.