Sant Cugat entra en fase de pre-alerta i recupera progressivament la normalitat


Temes relacionats

El Ferran i Clua obrirà demà amb normalitat un cop solucionada l'avaria a la calefacció (11/mar/10)

El subministrament elèctric està absolutament normalitzat, segons Fecsa-Endesa (11/mar/10)

Totes les línies d'autobús urbà ja funcionen amb normalitat (11/mar/10)


  • Comparteix:

El fred s'ha intensificat en les darreres hores

El fred s'ha intensificat en les darreres hores

L'Ajuntament ha aixecat la fase d'alerta i ha decretat la pre-alerta del Pla de Protecció Civil Municipal, tot i que els equips municipals continuen actuant a les zones altes del municipi després de les gelades provocades per l'onada de fred. Totes les vies de la ciutat estan obertes, però encara hi ha arbres caiguts en alguns punts i es recomana circular amb precaució a les cotes altes per la presència de plaques de gel. L'alcalde, Lluís Recoder, ha elogiat la 'maduresa de la ciutadania' a l'hora de reaccionar davant el temporal de neu i ha lamentat el mal estat de la línia elèctrica de la ciutat, que considera que és el causant dels talls en el subministrament els darrers dos dies. Mira la roda de premsa de valoració de la nevada a Cugat tv

L'Ajuntament ha aixecat l'alerta aquest matí i ha decretat la fase de pre-alerta del Pla de Protecció Civil Municipal, tot i que manté diverses actuacions per garantir la mobilitat a totes les vies del municipi, que ja estan obertes però presenten, en alguns casos, plaques de gel i hi ha arbres caiguts en diversos punts.

La circulació està garantida a tot el municipi després que la brigada municipal hagi netejat els accessos a tots els carrers de la ciutat, tot i que l'Ajuntament demana precaució a l'hora d'agafar el vehicle privat. Parcs i Jardins continuarà retirant arbres i branques dels efectes de la nevada amb un camió ploma durant una setmana. Fins ara, el consistori ha comptabilitzat 211 avisos per arbres caiguts pel temporal i ha actuat sobre uns 630 arbres, que han provocat danys a cables elèctrics i mobiliari urbà i han tallat el pas a algunes vies.

Aquesta nit passada Serveis Socials ha tornat a oferir acollida als afectats pels talls de llum i a les persones grans i amb problemes de mobilitat.

En una compareixença urgent aquest dimecres al vespre, l'alcalde, Lluís Recoder, ha elogiat la tasca de tots els cossos que han participat al dispositiu per pal·liar els efectes de la nevada i ha recordat que no ha estat un temporal qualsevol. A més, Recoder considera que la ciutadania ha reaccionat correctament davant del fenomen.

Lluís Recoder

S'ha demostrat la maduresa de la ciutadania, s'han seguit els consell que s'han donat a través de la web municipal, a Cugat.cat i la resta de mitjans.



Recoder ha explicat que creu que Fecsa-Endesa ha actuat amb diligència aquests dies, però que la nevada ha tornat a posar de manifest el mal estat de la xarxa elèctrica a la ciutat, on la majoria de línies encara no estan soterrades.

Lluís Recoder

Que 400 persones es quedin sense llum té un motiu clar: l'estat precari de la xarxa. Si es porta la llum per l'aire és fàcil que hi hagi incidències amb les inclemències meteorològiques.





La nevada també ha afectat un mur d'una propietat privada de l'avinguda Tarruell de la Floresta. L'Ajuntament emetrà avui un decret d'enrunament per poder tirar-lo a terra i que no comporti cap risc per a ningú.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.