L'alcalde reclama ajudes supramunicipals per als ajuntaments afectats per la nevada


Temes relacionats

El Ferran i Clua obre avui amb normalitat un cop solucionada l'avaria a la calefacció (12/mar/10)

La nevada també ha colpejat el Pi d'en Xandri (12/mar/10)

Sant Cugat entra en fase de pre-alerta i recupera progressivament la normalitat (11/mar/10)


  • Comparteix:

Tot el municipi, també el Monestir, van quedar emblanquinats

Tot el municipi, també el Monestir, van quedar emblanquinats

L'alcalde reclama a les administracions supramunicipals que ajudin econòmicament els ajuntaments afectats per la nevada. En declaracions a Cugat.cat, Lluís Recoder ha augurat que els costos per al municipi seran menors que els de la ventada del gener de l'any passat, però ha demanat que es mobilitzi més ajuda per fer front a les importants despeses extraordinàries. Avui, en una entrevista a Catalunya Ràdio, Recoder ha dit que Sant Cugat no va rebre prou suport de la Generalitat per fer front als efectes de la ventada.

L'Ajuntament encara no ha quantificat els costos extraordinaris derivats de la nevada, però l'alcalde augura que seran molt elevats. A banda de les tasques d'emergència que ja s'han dut a terme, i que han mobilitzat durant tres dies més d'un centenar d'efectius, Recoder afegeix que a partir d'ara s'haurà de treballar en tasques a mig termini com la neteja de les franges de protecció contra incendis i la retirada dels més de 600 arbres que han caigut a diferents punts del terme municipal.

Després de l'experiència de la ventada del gener de l'any passat, que va costar uns dos milions d'euros a l'Ajuntament, l'alcalde ha tornat a reclamar ajuda econòmica a les administracions supramunicipals per fer front a les despeses extraordinàries. Així ho ha dit Lluís Recoder en una entrevista a Cugat.cat.

Lluís Recoder

Amb la ventada l'ajut de la Diputació estava molt lluny dels dos milions d'euros que ens vam gastar. A veure si ara algú ens ajuda.


Després de la ventada de fa més d'un any, que va fer caure uns 40.000 arbres al terme de Sant Cugat, la Diputació de Barcelona va destinar 178.000 euros a l'Ajuntament i prop de 200.000 euros a l'EMD de Valldoreix, una de les zones més afectades pel temporal de vent.

D'altra banda, en una entrevista aquest divendres a Catalunya Ràdio, l'alcalde ha afirmat que la Generalitat no va donar prou suport a l'Ajuntament per fer front als efectes de la nevada.

Lluís Recoder

No em vaig sentir recolzat, però tampoc ho esperava. Hi havia gent que necessitava més al govern que nosaltres. Vaig notar manca d'instruccions a Mossos i Bombers.


En aquest sentit, Recoder ha revelat que cap responsable de la Generalitat no s'ha posat en contacte encara amb l'Ajuntament per interessar-se per les necessitats del municipi després de la nevada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.