El col·lectiu sord agraeix que l'entrega dels Premis Ciutat de Sant Cugat fos accessible per persones amb discapacitat auditiva


  • Comparteix:

Un grup de dones sordes ha agraït que els Premis Ciutat de Sant Cugat comptessin amb diversos mitjans per fer accessible la cerimònia a persones amb discapacitat auditiva. L'acte va comptar amb un intèrpret en llengua de signes i amb un servei de subtítols, que van permetre al col·lectiu sord gaudir de l'espectacle. Una situació no gaire corrent per aquestes persones, que han explicat a Cugat.cat quin és el moment actual del col·lectiu.

En una entrevista a Cugat.cat, dos membres del col·lectiu sord, Matilde Coma i Pepi Mansilla, han explicat que un dels principals problemes del col·lectiu és que la societat no té clar que els sords tenen una altra manera de comunicar-se a part del llenguatge de signes, l'oralitat.

Ho explica Matilde Coma.

Matilde Comas

El llenguatge de signes sempre hi és, però el sistema oralista no és gaire present. Demanem que se'ns reconeixi.


L'oralitat, que consisteix a llegir els llavis a l'interlocutor de la conversa, no es té prou present pels ciutadans i això provoca que aquestes persones no puguin accedir a alguns serveis i tinguin dificultats per seguir amb les tasques del dia a dia.

Matilde Coma i Pepi Mansilla han assegurat que s'hauria de millorar el servei de subtítols a la televisió, ja que actualment és incomplet i falla sovint. Cugat tv ja ofereix alguns dels seus continguts amb aquest servei.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.