El seguiment de la vaga de mestres de dimecres es preveu desigual a Sant Cugat


  • Comparteix:

Aquesta no és la primera mobilització dels mestres en contra de la Llei d'Educació

Aquesta no és la primera mobilització dels mestres en contra de la Llei d'Educació

Els mestres de primària i secundària de Sant Cugat estan cridats a la vaga aquest dimecres per protestar contra la política educativa de la Generalitat. A l'espera de conèixer el nombre exacte de docents que seguiran l'aturada, la portaveu de la comunitat educativa, Anna Fitó, ha explicat a Cugat.cat que hi ha quatre centres que no se sumaran a la mobilització tot i estar d'acord amb els motius de la protesta. La resta de centres faran un seguiment de la vaga desigual.

El sector educatiu català vol posar de manifest amb la mobilització la falta de predisposició del departament d'Educació de la Generalitat a obrir diàleg sobre la Llei d'Educació. Els sindicats asseguren que els docents arrosseguen un 'gran malestar' des de l'aprovació de la llei, una situació que ha augmentat amb la modificació del calendari escolar, la nova forma de contractació i el decret d'autonomia dels centres, que diuen impedeix una gestió de les escoles i instituts.

La portaveu de la comunitat educativa de Sant Cugat, Anna Fitó, ha destacat la desigualtat en el seguiment que faran els mestres a la ciutat. A l'espera de saber el nombre determinat, Fitó ha anunciat que prop d'una cinquantena de docents dels centres Gerbert d'Orlhac, Collserola, Olivera i Ciutat d'Alba ja han anunciat que secundaran la vaga.

La portaveu de la comunitat educativa de Sant Cugat també ha anunciat que les escoles la Floresta, Pins del Vallés, Catalunya i Turó de Can Mates no aturaran la seva activitat tot i estar d'acord amb la protesta.

Anna Fitó

Les escoles que no faran vaga es plantegen posar pancartes als centres i portar enganxines. Faran accions que demostrin que no estan d'acord amb la política del departament.




Fitó ha explicat que aquest divendres encara no es coneixia el nombre exacte de mestres que se sumarien a la vaga.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.