Sant Cugat espera l'apagada analògica amb cobertura total i un alt nivell d'adaptació a la TDT


Temes relacionats

Sant Cugat es quedarà definitivament sense televisió analògica a finals de març (11/mar/10)


  • Comparteix:

El senyal analògic de Sant Cugat s'apagarà el 31 de març

El senyal analògic de Sant Cugat s'apagarà el 31 de març

Sant Cugat té garantida al 100% la cobertura de Televisió Digital Terrestre (TDT) a l'espera de l'apagada analògica del 31 de març. Tot el terme municipal podrà rebre la TDT amb els mètodes normals, sense haver de recórrer a l'opció del satèl·lit, ja que no hi ha cap punt negre a la ciutat. Només en algunes zones de les Planes i la Floresta el senyal no serà del tot nítid, però amb la instal·lació d'una antena serà suficient. Un 95% de la població ja disposa de mecanismes per rebre la TDT, segons han explicat a Cugat.cat diverses empreses de telecomunicacions de la comarca.

L'antenista de Sant Cugat Telecomunicacions, Francesc Montosa, ha explicat a Cugat.cat que no hi ha cap punt negre a la zona i que el municipi gaudeix d'un senyal de molt bona qualitat.

Francesc Montosa

La TDT arriba molt bé al municipi, no hem hagut d'instal·lar cap recepció per satèl·lit ja que no hi ha cap punt negre.



Tot i això, en cas de no rebre el senyal, l'usuari pot posar-se en contacte amb un agent de TDT autoritzat per la Generalitat perquè en faci un informe. Si és el cas, l'agent es posarà en contacte amb l'Ajuntament, que s'adreçarà a la secretaria de Telecomunicacions del govern per organitzar la instal·lació d'un mecanisme per rebre el senyal via satèl·lit. De moment, l'import d'aquesta operació va a càrrec del sol·licitant, però la Generalitat està estudiant la possibilitat d'obrir una línia de subvencions.

Pel que fa a la preparació dels santcugatencs de cara a l'apagada analògica, Montosa ha destacat que la població ja està a punt, i només s'han registrat alguns problemes amb la gent gran.

Francesc Montosa

Tothom ja està preparat per la TDT. Només la gent gran ha tingut algun problema i han hagut d'esperar a l'útlim moment.


Segons ha indicat a Cugat.cat la secretaria de Telecomunicacions, no està previst instal·lar cap repetidor més a la zona, tot i que l'Ajuntament està construint dues torres de telecomunicacions que, entre d'altres coses, serviran també per reforçar el senyal de TDT. De moment, l'únic problema que s'ha registrat rau en les emissions del canal Televisió de Sant Cugat, que, segons ha explicat Francesc Montosa, no té prou potència. És per això que pot ser que, de moment, en algunes zones es vegi malament o no s'arribi a veure.

Pel que fa a les vendes de descodificadors de TDT, diverses botigues de la ciutat han confirmat a Cugat.cat que han augmentat molt les vendes a causa de la imminent apagada analògica. El Media Markt, per exemple, ha assegurat que les vendes s'han multiplicat per cinc en les últimes setmanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.