L'USTEC considera que el nou decret d'autonomia de centres imposa una visió 'tecnocràtica'


Temes relacionats

El seguiment de la vaga de mestres de dimecres es preveu desigual a Sant Cugat (14/mar/10)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una manifestació unitària contra la Llei d'Educació

Imatge d'arxiu d'una manifestació unitària contra la Llei d'Educació

El sindicat USTEC, majoritari en l'ensenyament, critica la retallada de plantilles d'aquest curs i el decret d'autonomia de les escoles públiques que prepara el departament d'Educació i que introdueix novetats en la gestió de les escoles i instituts públics. El col·lectiu sindical considera que el nou document imposa una visió 'tecnocràtica' de l'educació i introdueix fórmules de gestió del sector privat. El sindicat ha convocat els docents catalans a una vaga demà.

La convocatòria de vaga, amb el suport de tots els sindicats de l'ensenyament, és la quarta que es convoca contra la política educativa del tripartit. Superada la discussió sobre la Llei d'Educació, rebutjada per bona part de la comunitat educativa, els motius de la protesta se centren ara en la retallada de plantilles d'aquest curs i en l'esborrany del decret d'autonomia de centres, que introdueix novetats en la gestió de les escoles i instituts públics.

El delegat d'USTEC al Vallès Occidental, Pep Barceló, ha expressat a Cugat.cat el malestar dels docents per la reducció de plantilles als centres.

Pep Barceló

L'1 de setembre es van reduir entre 1.500 i 2.000 llocs de treball a Catalunya. Es va dir que els centres estaven sobredimensionats, no ho entenem.


Pel que fa a l'esborrany del decret d'autonomia de centres que ha preparat el departament d'Educació, els sindicats consideren que imposa una visió 'tecnocràtica' de la gestió dels centres, redueix la participació dels claustres de professors i introdueix fórmules de gestió pròpies de l'empresa privada.

Els sindicats reconeixen, amb la boca petita, que després de quatre vagues aquesta fórmula de protesta pot estar perdent força i apunten la necessitat de buscar alternatives per aconseguir, també, el suport de pares i mares. Des d'USTEC, Pep Barceló s'ha mostrat sorprès pel fet que, tot i les reiterades mostres de rebuig, el departament d'Educació obviï el malestar dels docents.

Pep Barceló

És increïble que hi hagi tant de malestar en el sector educatiu i el govern no hagi fet res per resoldre-ho.


La USTEC preveu que menys del 50% de les plantilles de docents dels centres públics de Sant Cugat faran vaga demà, un percentatge inferior al seguiment previst a poblacions del nostre entorn com Cerdanyola i Rubí.

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha qualificat de 'desafortunada' la vaga i ha dit que respon a interessos 'estrictament sindicals'. El titular d'Educació assegura que les negociacions estan avançant i que la protesta és un 'atac directe a l'educació catalana'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.