Els sindicats repensen l'estratègia després del baix seguiment de la vaga de mestres


  • Comparteix:

El seguiment de la vaga a la nostra cituat ha estat inferior a les tres anteriors

El seguiment de la vaga a la nostra cituat ha estat inferior a les tres anteriors

El sindicats de l'ensenyament aposten per involucrar més les famílies a partir d'ara per lluitar contra la política educativa de la Generalitat. Després del baix seguiment de la vaga d'aquest dimecres a Sant Cugat, que només ha mobilitzat una tercera part dels docents segons USTEC, els sindicats afirmen que concentraran els esforços en aconseguir que els pares i mares se sumin a les seves reivindicacions per millorar la qualitat de l'educació pública. El delegat d'USTEC al Vallès Occidental, Pep Barceló, ha dit que el seguiment de la vaga a la nostra ciutat ha estat menor que al conjunt de Catalunya perquè el professorat no ha entès encara els perjudicis que comporta la Llei d'Educació.

Després de la quarta vaga en els últims dos anys i mig, el sindicat USTEC aposta per continuar amb les mobilitzacions contra la política educativa de la conselleria d'Ernest Maragall. En concret, i amb l'objectiu de reforçar el suport a les protestes dels docents, el sindicat aposta per informar diàriament les famílies de la situació que viu cada escola i de les 'irregularitats' que fa el departament d'Educació a cada centre.

El delegat al Vallès Occidental d'USTEC, Pep Barceló, ha explicat a Cugat.cat que hi ha un percentatge encara elevat de professorat que no ha entès el que comportarà al seu dia a dia la nova política educativa del govern de la Generalitat, i atribueix a aquest fet el baix seguiment de la vaga d'aquest dimecres a Sant Cugat.

Pep Barceló

El professorat encara està fent un procés d'entendre tot el que s'està fent. Hi ha un alt percentatge que ho ha entès però no de forma massiva.


Barceló confia, però, que els mestres de la ciutat prendran consciència de la situació abans que acabi aquest curs al juny.

De la seva banda, la portaveu de la comunitat educativa de Sant Cugat, Anna Fitó, directora de l'escola Gerbert d'Orlach, explica que la protesta no té un seguiment massiu perquè molts mestres no creuen que sigui el recurs necessari, malgrat estar d'acord amb les crítiques.

Anna Fitó

La gent que va a la vaga ho fa com a últim recurs i perquè creuen que aconseguiran alguna cosa. Els que no fem vaga no pensem que sigui el recurs apropiat, tot i que no estem contents amb el departament d'Educació.


Una tercera part del professorat dels centres públics de Sant Cugat han fet vaga avui, segons dades d'USTEC. A les escoles Joan Maragall i Turó de Can Mates cap mestre no s'ha sumat a la vaga. Pel que fa als instituts, el seguiment ha estat clarament minoritari per part del professorat, tot i que al Leonardo da Vinci el 90% dels alumnes no ha anat a classe.

Per contra, les dades del departament d'Educació, basades en les informacions que proporcionen els propis centres, indiquen que prop d'un 13% dels docents de les escoles i instituts de la ciutat s'han sumat a la vaga. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha indicat que el seguiment de la vaga al conjunt de Catalunya ha estat clarament minoritari i s'ha quedat en el 22%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.