Obre a Sant Cugat una botiga solidària amb productes elaborats per discapacitats psíquics


  • Comparteix:

Sant Cugat compta des d'avui amb la primera botiga solidària de la ciutat on es vendran els productes que teixeixen 22 discapacitats psíquics. La botiga, que s'obre al carrer Valldoreix, invertirà els seus beneficis en la formació dels treballadors i no descarta obrir més centres en un futur.

Amb el nom de 'Matèria', aquesta botiga té una doble finalitat. Per una banda vendre els productes del taller i, per l'altra, donar formació i feina a persones amb discapcitats psíquiques. La portaveu de Matèria, Patrícia Velasco, ha explicat que en tractar-se d'una cooperativa, tot el negoci reverteix en els propis treballadors:

Patrícia Velasco

La idea de la botiga és donar feina a discapacitats


Segons ha explicat l'empresa, teixir proporciona diversos beneficis a les persones amb minusvalideses ja que els obliga a coordinar mans i peus, mantenir un ritme de treball continuat i conèixer la complexitat de cada teixit.

La botiga de Sant Cugat és el primer establiment de venda al públic d'aquesta fàbrica fundada fa 20 anys i, esperen obrir-ne més en futur depenent dels resultats. Actualment 22 persones treballen amb maquinaria de fa 150 anys restaurada por la pròpia empresa i amb telers construïts per ells mateixos.

Tot i que el 80% dels productes són el resultat de la feina dels discapacitats, Velasco ha informat que també hi haurà presència d'artesania procedent d'Artà, a Mallorca.

Patrícia Velasco

El negoci és per ells, perquè puguin tenir un sou digne


La botiga, situada al carrer Valldoreix número 22, s'obre aquest dijous a les 8 de la tarda. Els productes són teles per a la llar com ara mantes, cortines i estores, i peces de vestir com ara bufandes, fulards i mocadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.