Xavier Bosch: 'Els interessos empastifen tot el periodisme'


Temes relacionats

Xavier Bosch, premi Sant Jordi 2009 (14/des/09)


  • Comparteix:

El periodista santcugatenc Xavier Bosch, autor de la novel·la 'Se sabrà tot', afirma que els interessos dels propietaris dels mitjans de comunicació retallen la llibertat dels periodistes. En una entrevista a Cugat.cat, l'actual presentador del programa 'Àgora' de TV3 ha reflexionat sobre què es pot dir i què no es pot dir a causa dels interessos i el joc d'equilibris que domina els mitjans de comunicació.

Per a Bosch, els periodistes han perdut llibertat a l'hora de decidir sobre què s'informa a causa de la pressió creixent dels interessos empresarials i polítics. En aquest sentit, el periodista santcugatenc opina que un dels objectius prioritaris de la professió és lluitar contra aquestes pressions per aconseguir 'poder-ho dir tot'.

Ho ha dit aquest dijous en una entrevista a Cugat.cat.

Xavier Bosch

Malauradement no es pot dir tot. Els interessos fan que, a vegades, coses que els periodistes sabem no les poguem dir.





Dijous de la setmana vinent, Bosch presentarà al Museu el seu últim llibre, la novel·la 'Se sabrà tot', guanyadora del Premi Sant Jordi 2009. L'obra fa una reflexió crítica sobre el món del periodisme a través de la vida del director d'un diari. Des del moment de la seva publicació, fa quatre setmanes, el llibre s'ha situat com el més venut a Catalunya, i s'està estudiant la possibilitat de fer-ne la versió per la gran pantalla.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.