El Centre de Restauració de Béns Mobles estudia les restes de Pere el Gran


Temes relacionats

La Generalitat estudiarà les restes del rei Pere II a Sant Cugat (27/nov/09)


  • Comparteix:

El Centre de Restauració de Béns Mobles està ubicat a Valldoreix

El Centre de Restauració de Béns Mobles està ubicat a Valldoreix

Les restes de Pere el Gran ja són al Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat, ubicat a Valldoreix. Aquesta setmana s'ha obert la tomba del monarca, enterrat al Monestir de Santes Creus, i les restes s'han traslladat a la nostra ciutat per poder analitzar-les i estudiar-les. El conseller de Cultura i el director del Museu d'Història de Catalunya presentaran dilluns en roda de premsa els primers resultats de l'obertura del sepulcre reial, l'únic d'època medieval de la confederació catalano-aragonesa que no ha estat profanat.

Entre dilluns i dimecres passat s'ha efectuat el trasllat de les restes des de Santes Creus fins al centre de Valldoreix, on s'ha habilitat un espai adaptat per poder analitzar-les. L'estudi aportarà detalls inèdits de la figura d'un dels reis europeus més influents de la seva època i responsable de l'expansió de la Corona d'Aragó per la Mediterrània. A més, segons els estudis previs realitzats, la de Pere el Gran és l'única tomba reial de la confederació catalano-aragonesa d'època medieval que no ha estat profanada.

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras; el tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament, Xavier Escura, el director del Museu d'Història de Catalunya, Agustí Alcoberro; i la coordinadora del projecte de restauració, Marina Miquel, presentaran en roda de premsa dilluns els primers resultats de l'obertura del sepulcre reial.

La investigació forma part del projecte de restauració de les tombes reials de Santes Creus, promogut amb motiu del 850è aniversari del monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.