L'OMIC rep el triple de queixes sobre subministrament elèctric els darrers dos anys per la ventada i els canvis en el mercat


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa de presentació de la memòria

Moment de la roda de premsa de presentació de la memòria

La ventada d'ara fa un any i els canvis introduïts en el mercat elèctric han triplicat en dos anys les consultes i reclamacions sobre subministrament elèctric recollides per l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC). Tot i això, les peticions sobre telecomunicacions continuen acaparan la major part de queixes que rep l'organisme del municipi. La crisi econòmica ha incrementat les consultes contra les entitats financeres i en matèria d'habitatge i mercat hipotecari. Les conclusions estan recollides en la memòria de l'OMIC del 2009, que xifra en 3.600 les atencions que va realitzar l'ens l'any passat.

Set de cada 10 consultes que els ciutadans van fer l'any passat a l'OMIC eren sobre serveis i subministraments bàsics. El total d'atencions de l'oficina de l'any 2009 sumen 3.600, de les quals gairebé 2.000 són consultes i la resta són reclamacions. Les telecomunicacions segueixen encapçalant les peticions de gestió dels ciutadans, tot i que les consultes sobre subministrament elèctric han augmentat substancialment per tres motius. Ho explica l'alcalde, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

La ventada, el canvi en la facturació i el canvi en les companyies elèctriques han triplicat les consultes respecte fa dos anys i han estat més del doble que l'any passat.


Prop de 2.780 de les atencions de l'any 2009 les ha gestionat l'OMIC i 840 l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i el 010, que des del 2008 ofereixen també informació en matèria de consum. Vuit de cada deu peticions han rebut resposta i l'assessorament jurídic de l'oficina ha atès 167 consultes.

Les atencions que han fet l'OAC i l'OMIC constaten, segons l'alcalde, que el servei està consolidat, encara que en la seva totalitat hagin baixat un 7% el 2009 respecte el 2008. La cap de l'OMIC, Mercè Álvarez, ha explicat que en els darrers vuit anys el personal ha augmentat d'una a tres persones i que l'oficina funciona a ple rendiment. Per tant, Álvarez considera que l'objectiu de l'OMIC un cop consolidada és oferir altres serveis que proporcionin un valor afegit a l'oficina, com les campanyes.

Mercè Álvarez

Ens estem dedicant a fer campanyes d'informació, de divulgació i de prevenció. Això suposa un afegit per la oficina.


Álvarez ha explicat que l'OMIC rep entre dues i tres trucades al dia referents a la nevada de fa una setmana, tot i que les consultes no són comparables a les de la ventada de fa un any.

De cara a aquest 2010, els principals objectius de l'oficina són formar part de la 2a edició dels Cercles de Comparació Intermunicipal de la Diputació de Barcelona i formalitzar un conveni de col·laboració amb l'Agència Catalana del Consum.

L'OMIC forma part del Sistema de Gestió de Qualitat de l'Ajuntament i, per tant, disposa d'un certificat de qualitat ISO (9001:2000). L'ens de la nostra ciutat és l'única oficina d'atenció ciutadana de tot Catalunya que compta amb aquest certificat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.