L'Ajuntament preveu que el mosquit tigre tindrà la mateixa incidència aquest any a Sant Cugat


  • Comparteix:

L'Ajuntament continuarà treballant per reduir l'afectació del mosquit tigre

L'Ajuntament continuarà treballant per reduir l'afectació del mosquit tigre

El mosquit tigre tindrà aquest estiu la mateixa incidència a la nostra ciutat que en els anys anteriors, segons les previsions de l'Ajuntament. L'equip de govern treballarà per pal·liar l'afectació del mosquit amb la sensibilització dels ciutadans, la neteja de terrenys públics com parcs i abocaments i fumigacions d'espais de la ciutat amb estancament d'aigües. D'altra banda, l'Ajuntament renova constantment la informació sobre el mosquit tigre a la seva pàgina web i manté el servei d'atenció ciutadana a través del telèfon 010.

L'Ajuntament ha elaborat un estudi en el que ha enquestat 250 santcugatencs sobre el mosquit tigre. Segons ha explicat la coordinadora de la campanya de prevenció i control del mosquit tigre de l'Ajuntament, Gisela Chebabi, 225 dels enquestats estan informats sobre l'insecte, tot i que el 63% d'aquests segueixen tenint aigua estancada a casa seva.

Chebabi ha explicat, en declaracions a Cugat.cat, que seguiran aplicant mesures per lluitar contra la incidència del mosquit tigre, com el sistema d'informació porta a porta. Chebabi també ha avançat altres mesures com el tractament dels embornals, els forats de desguàs d'aigua dels carrers i dels sostres de les cases.

Gisela Chebabi

Tenim un plànol d'embornals que hem de tractar. I també farem retirada i neteja de terrenys públics com abocaments i zones verdes.



A més, també es fumigarà un cop al mes, durant l'estiu, zones de la ciutat com el cementiri i places del nucli urbà i dels districtes, entre d'altres.


Chebabi ha remarcat que la incidència del mosquit tigre que es preveu a la ciutat és similar als anys anteriors, tot i que ha dit que en comparació amb la resta de poblacions l'afectació és menor.

Gisela Chebabi

Si comparem amb altres municipis tenim menys mosquits perquè potser els altres municipis encara no prenen mesures.



El 2004 es va detectar per primera vegada el mosquit tigre a la nostra ciutat. L'insecte, que es caracteritza per la seva dolorosa picada, ha arribat a més d'un centenar de poblacions i es preveu que acabi arribant a tot el territori català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.