Nou espai lúdico-esportiu per a gent gran i amb mobilitat reduïda a Valldoreix


  • Comparteix:

Els valldoreixencs ja tenen un circuit urbà a la plaça de Maria Sabater que permet exercitar diferents parts del cos i millorar l'equilibri i la flexibilitat. La instal·lació, que s'ha inaugurat aquest dimecres, és fruit d'un programa de la Diputació de Barcelona que busca facilitar la pràctica de l'esport entre la gent gran i les persones amb problemes de mobilitat. Responsables del Casal d'Avis de Valldoreix i de la fundació ASDI han coincidit a valorar positivament el nou espai.

La inauguració ha comptat amb la presència de la presidenta de l'EMD, Montserrrat Turu, i la vocal de l'àrea de Gent Gran de l'ens, Teresa Veciana, que han destacat la promoció d'espais com a punt de trobada entre els veïns de Valldoreix.

Montserrat Turu ha explicat els motius que han portat a l'EMD a sol·licitar aquestes instal·lacions.

Montserrat Turu

Permetrà fer exercici físic a persones grans i amb mobilitat reduïda. L'experiència ha funcionat bé en altres pobles.


La instal·lació consta d'escales a diferents nivells, rampes, passarel·les i barres verticals que permeten exercitar totes les extremitats i articulacions al llarg del recorregut. D'aquesta manera, es pretén agilitzar els petits esforços del dia a dia a persones grans i amb mobilitat reduïda. Ho ha explicat la fisioterapeuta de la Diputació de Barcelona Patrícia Vidal, que ha ofert una demostració pràctica als assistents. Vidal ha concretat a Cugat.cat la filosofia de la iniciativa.

Patrícia Vidal

Busquem que la gent gran pugui fer les tasques de cada dia amb més facilitat. Aquí poden treballar l'equilibri i l'elasticitat.



La directora general de l'associació ASDI, Begoña Viñallonga, ha explicat a Cugat.cat que ja estan pensant programar activitats al voltant d'aquest espai.

Begoña Viñallonga

Programarem quatre sessions al mes en aquest nou espai.



La fisioterapeuta Patrícia Vidal oferirà dues sessions més en les properes setmanes: una dirigida a persones amb mobilitat reduïda i una altra pensada per a gent gran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.