Més de 8.000 hectàrees del Parc de Collserola estan afectades per la nevada de fa dues setmanes


Temes relacionats

Sant Cugat espera que les ajudes per fer front a la nevada siguin suficients (24/mar/10)

La Generalitat destinarà 21,5 milions d'euros a ajudes per fer front als efectes de la nevada (24/mar/10)


  • Comparteix:

L'afectació de la nevada a Collserola ha estat la meitat que per la ventada de fa un any

L'afectació de la nevada a Collserola ha estat la meitat que per la ventada de fa un any

La neteja de camins i pistes, que ja s'està duent a terme des de la setmana passada, és la tasca prioritària del Consorci del Parc de Collserola després de la nevada de principis de mes. El director gerent del Consorci, Marià Martí, ha explicat que posteriorment s'actuarà als marges i es netejaran les franges de baixa combustibilitat. En una entrevista a Cugat.cat, Martí ha dit que la previsió és arribar a la campanya de risc d'incendis, que comença el 15 de juny, amb la neteja el més avançada possible, tot i reconèixer que no s'haurà pogut recollir tota la biomassa acumulada. El Consorci ha calculat que netejar tot el parc costarà 400.000 euros.

La nevada del 8 de març ha fet caure aproximadament 30.000 arbres al Parc de Collserola, una xifra que representa la meitat dels arbres caiguts a causa de la ventada del gener del 2009, segons ha explicat el director gerent del Consorci del Parc. En total, han quedat afectades 8.000 hectàrees per la caiguda d'arbres i per danys a la vegetació.

En una entrevista a Cugat.cat, el director gerent del Consorci del Parc de Collserola, Marià Martí, ha explicat que tot i que en general l'afectació ha estat menor amb la nevada, hi ha zones més afectades ara del què ho van estar per la ventada.

Marià Martí

Hi ha zones més afectades com la Vall de Gausac i Can Borrell que han tingut una intensitat del triple que la ventada. Nosaltres hem calculat que un 30% de la vegetació està afectada.



Martí ha avançat que hi ha dotacions de la Generalitat que ja estan treballant a la zona. A més, s'ha mostrat convençut que les ajudes econòmiques de 21,5 milions d'euros aprovades pel govern serviran per fer front els costos extraordinaris a causa de la neu. El Consorci del Parc ha xifrat en 400.000 euros les despeses, el que suposa el doble del que es destina anualment a la neteja de la serra.

Marià Martí també ha pronosticat que les tasques de neteja estaran molt avançades el 15 de juny, quan comença l'època d'alt risc d'incendis forestals.

Marià Martí

Crec que sí que arribarem. Haurem de tenir les pistes operatives, després en centrarem en retirar tot el material acumulat. Però tot el que hi ha a terra, no estarà retirat, tampoc ho va estar l'any passat.





D'altra banda, Martí ha destacat que el Consorci disposa d'un dispositiu de prevenció, alerta, detecció i intervenció que des de ja fa anys treballa per evitar incendis a la zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.