Sant Cugat ja ha gastat mig milió d'euros per pal·liar els efectes de la nevada


Temes relacionats

Més de 8.000 hectàrees del Parc de Collserola estan afectades per la nevada de fa dues setmanes (24/mar/10)

Sant Cugat espera que les ajudes per fer front a la nevada siguin suficients (24/mar/10)

La Generalitat destinarà 21,5 milions d'euros a ajudes per fer front als efectes de la nevada (24/mar/10)


  • Comparteix:

Efectes de la nevada del 8 de març a Valldoreix

Efectes de la nevada del 8 de març a Valldoreix

L'Ajuntament ha destinat fins ara mig milió d'euros als treballs per pal·liar els efectes de la nevada. L'alcalde, Lluís Recoder, adverteix que les ajudes de la Generalitat als municipis afectats es quedaran molt curtes i reclama que es destinin tots els recursos disponibles a netejar Collserola per minimitzar el risc d'incendis. Mira aquesta entrevista a Cugat tv

Tres setmanes després de la nevada, l'Ajuntament continua fent tasques de neteja de les franges de protecció a les zones de la Floresta, les Planes i Sol i Aire. La prioritat municipal és, ara, garantir que les zones boscoses queden netes d'arbres caiguts, especialment els accessos per als vehicles d'emergència en cas d'incendi, els perímetres forestals i les franges de protecció properes als nuclis habitats. Per això, l'equip de govern reclama a la Generalitat i el Consorci del Parc de Collserola que dediquin tot els recursos disponibles a aquesta tasca, després del precedent de la ventada de l'any passat.

En una entrevista a Cugat tv, l'alcalde, Lluís Recoder, ha posat en dubte que la Generalitat pugui acabar aquesta tasca abans de l'inici de la campanya de prevenció d'incendis.

Lluís Recoder

El conseller Baltasar va dir que els boscos estarien nets el 16 de juny. Ho poso en dubte després de veure com van treballar després de la ventada.


L'Ajuntament ja ha gastat 500.000 euros en pal·liar els efectes de la nevada, però s'espera que la factura continuï pujant en les properes setmanes. Recoder considera que les ajudes anunciades per la Generalitat, que ascendeixen a un total de 21'5 milions d'euros, seran insuficients.

Lluís Recoder

No arribarem ni de lluny a cobrir una mínima part del que es necessita.


Dilluns, l'alcalde participarà a Santa Coloma de Farners a una trobada d'alcaldes afectats per la nevada del 8 de març. La reunió, convocada per les entitats municipalistes, servirà per posar en comú les necessitats dels municipis en aquesta matèria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.