Sant Cugat diu adéu avui a la televisió analògica


Temes relacionats

Sant Cugat espera l'apagada analògica amb cobertura total i un alt nivell d'adaptació a la TDT (17/mar/10)

Sant Cugat es quedarà definitivament sense televisió analògica a finals de març (11/mar/10)


  • Comparteix:

El repetidor de Collserola, que dóna servei a Sant Cugat, s'apagarà aquest dimecres

El repetidor de Collserola, que dóna servei a Sant Cugat, s'apagarà aquest dimecres

Aquest migdia s'han acabat les emissions de la televisió analògica a la nostra ciutat. Sant Cugat dóna la benvinguda a la Televisió Digital Terrestre (TDT) amb la cobertura del nou senyal garantida al 100% i sense haver de recórrer a l'opció del satèl·lit. Gairebé la totalitat de la població ja disposa de mecanismes per rebre la TDT, segons han explicat a Cugat.cat diverses empreses de telecomunicacions de la comarca.

L'apagada analògica no provocarà que cap santcugatenc es quedi sense televisió, ja que el 100% del municipi rep el senyal correctament i té dispositius per rebre el senyal. L'antenista de Sant Cugat Telecomunicacions Francesc Montosa ha explicat a Cugat.cat que no hi ha cap punt negre a la zona i que el municipi gaudeix d'un senyal de molt bona qualitat.

Francesc Montosa

La TDT arriba molt bé al municipi, no hem hagut d'instal·lar cap recepció per satèl·lit ja que no hi ha cap punt negre.









Tot i això, en cas de no rebre el senyal, l'usuari pot posar-se en contacte amb un agent de TDT autoritzat per la Generalitat perquè en faci un informe. Si és el cas, l'agent es posarà en contacte amb l'Ajuntament, que s'adreçarà a la secretaria de Telecomunicacions del govern per organitzar la instal·lació d'un mecanisme per rebre el senyal via satèl·lit. De moment, l'import d'aquesta operació va a càrrec del sol·licitant, però la Generalitat està estudiant la possibilitat d'obrir una línia de subvencions.

Segons ha indicat a Cugat.cat la secretaria de Telecomunicacions, no està previst instal·lar cap repetidor més a la zona, tot i que l'Ajuntament està construint dues torres de telecomunicacions que, entre d'altres coses, serviran també per reforçar el senyal de TDT. De moment, l'únic problema que s'ha registrat rau en les emissions del canal Televisió de Sant Cugat, que, segons ha explicat Francesc Montosa, no té prou potència. És per això que pot ser que, de moment, en algunes zones es vegi malament o no s'arribi a veure.

Pel que fa a les vendes de descodificadors de TDT, diverses botigues de la ciutat han confirmat a Cugat.cat que han augmentat molt les vendes a causa de la imminent apagada analògica. El Media Markt, per exemple, ha assegurat que les vendes s'han multiplicat per cinc en les últimes setmanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.