El Sant Crist recorre el centre de la ciutat sota la mirada de 260 santcugatencs


  • Comparteix:

El Sant Crist crucificat ha sortit puntual aquest Divendres Sant, com cada any, a les nou del matí del Monestir. La celebració del viacrucis, que enguany ha comptat amb 15 portants i com ja és tradició a Sant Cugat des de fa sis anys, ha recorregut els principals carrers i places del centre de la ciutat com el carrer Major, la plaça de Pep Ventura i el carrer Plana de l'Hospital, entre d'altres. El trajecte ha durat poc més d'una hora i l'han seguit més de 260 santcugatencs que no s'han volgut perdre la cita.

La tradició del viacrucis a la nostra ciutat es remunta al 1949 i es va celebrar cada Divendres Sant fins als anys seixanta quan es va perdre la costum religiosa. El 2004 el grup de portants de Sant Cugat va decidir reprendre la celebració, i enguany per sisè any consecutiu la creu ha sortit del Monestir per recorre la ciutat.

La processó ha sortit a les nou del Monestir i ha enfilat el carrer Major, fins arribar a la plaça de Sant Pere. Un cop allà ha seguit el trajecte pel carrer Sabadell, la plaça Pep Ventura i ha encarat la recta final pel carrer Plana de l'Hospital direcció al temple.

Enguany la comissió de portants ha comptat amb tres membres nous. El president dels portants de Sant Cugat, Pere Pahissa, ha valorat molt positivament la incorporació de nous membres. Són declaracions a Cugat.cat.

Pere Pahisa

Estem molt contents perquè cada any s'aplega més gent. A més enguany tenim tres portants nous i dos més per l'any que ve. És una sort que haguem recuperat la sortida del Sant Crist.



El Crist és una figura de fusta que pesa 50 quilos i té una alçada de dos metres. Pahissa ha afegit que per les dimensions de la creu cal un entrenament, per aconseguir l'equilibri necessari per portar el Crist elevat pels carrers de la vila.


Els santcugatencs que han assistit a la processó s'han mostrat molt satisfets que s'hagi recuperat la tradició a la ciutat.

Max Galdeano/Alícia Pastor

El munt de gent que hi havia és motiu de satisfacció. M'ha agradat molt. / És ideal, és un contrast el dia de rams està ple i avui només hi havia una quarta part, com va passar amb Jesús.





El trajecte del viacrucis ha finalitzat quan passaven pocs minuts de les deu del matí. Un cop dins al temple els més de 260 santcugatencs que han assistit a la processó han pogut besar la creu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.