La mona i els infants, protagonistes del Dilluns de Pasqua


  • Comparteix:

Les pastisseries de la ciutat s'han omplert de famílies durant tota aquesta jornada de Dilluns de Pasqua. Els santcugatencs han mantingut viva un any més aquesta festivitat que demana als padrins que regalin la mona als seus fillols. Tot i que els adults no s'han oblidat de comprar les mones més tradicionals, la gran expectació s'ha creat entre els més menuts que han buscat rere els aparadors aquelles mones en les quals apareixien els seus ídols televisius, el seu equip de futbol o personatges de la factoria Disney i la gateta Kitty.

Alguns dels santcugatencs que s'han acostat a les pastisseries expliquen com són les mones que han comprat.

Santcugatencs

Una mona de xocolata gran amb ninos del Barça. / És un pastís amb moltes coses de xocolata. / La del nen té quatre cotxes i la de la nena una Kitty.


Antigament, els padrins regalaven als fillols la mona, que sempre era un dolç que portava un ou bullit o de xocolata. Des del segle XV els pastissers han après a fer filigranes arquitectòniques amb la xocolata per tal de caracteritzar els personatges més famosos de cada època.

Avis, pares i fills segueixen una tradició que no coneix edat i que els reuneix a tots a taula per menjar la mona. Per aquest motiu tots els santcugatencs consultats per Cugat.cat han coincidit en destacar la importància de mantenir viva aquesta tradició catalana.

Santcugatencs

Quan jo era petit ja la feia i la Pasqua és una de les festes més boniques de l'any. / Seria una llàstima que es perdés una tradició tan catalana. / Quan teníem els fills petits féiem una mona gran.




El preu de les les mones no ha variat enguany respecte anys anteriors i s'han pogut trobar mones des de 20 euros fins als prop de 200 euros, tot sempre en funció del tamany i sobretot de la dificultat d'elaboració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.