La Coordinadora d'Entitats d'Educació en el Lleure impulsa activitats per conèixer la situació del poble sahrauí


Temes relacionats

La Coordinadora d'Entitats d'Educació en el Lleure impulsa activitats per conèixer la situació del poble sahrauí ( 7/abr/10)


  • Comparteix:

Infants sahrauís acollits els estius a la ciutat

Infants sahrauís acollits els estius a la ciutat

La Coordinadora d'Entitats d'Educació en el Lleure (CEEL) ha començat a treballar per conscienciar la població santcugatenca sobre el conflicte polític i social que viu el poble sahrauí. El projecte neix després que una vintena de membres de l'entitat hagin viatjat una setmana a Tinduf, a Algèria, on viuen més de 200.000 sahrauís en camps de refugiats. Xerrades a escoles, exposicions i un documental són algunes de les propostes que estan preparant per sensibilitzar els santcugatencs d'aquesta problemàtica.

Més d'una vintena de membres de la CEEL han viatjat del 27 de març al 3 d'abril als territoris ocupats per organitzar activitats didàctiques i de lleure amb els Exploradors de Dajla, un agrupament escolta local. Els santcugatencs també han fet arribar 620 quilos de material escolar i esportiu a diversos centres docents del territori, concretament a l'escola Ali Omar, a l'escola Bressol, a l'escola d'Educació Especial i a la Casa de Dones de Dajla. Aquest material el van aconseguir amb una recollida organitzada a la nostra ciutat, en la qual els santcugatencs també van fer donacions de medicaments a l'hospital de Dajla, encarregat de distribuir-los a la zona.

La membre de la CEEL Laura Menéndez fa un balanç molt positiu del projecte.

Laura Menéndez

Hem treballat amb l'escola Ali Omar fent un casal amb jocs i activitats per als nens. L'experiència ha estat mot bona i profitosa.



Menéndez ha donat detalls sobre les activitats de conscienciació que volen dur a terme en els propers mesos a la ciutat.

Laura Menéndez

Farem un reportatge fotogràfic per exposar-lo als centres educatius, xerrades, entrevistes i un documental de la nostra experiència.




La coordinadora s'ha proposat difondre informació sobre el conflicte del poble sahrauí a Sant Cugat per sensibilitzar els santcugatencs. Actualment, el Sàhara Occidental veu com els tràmits internacionals que ha impulsat per aconseguir que se celebri un referèndum d'autodeterminació i arribar així a ser un estat independent estan congelats. Tot i que 76 països d'arreu del món ja el consideren un estat propi, l'Estat espanyol encara és un dels països que no s'ha volgut pronunciar al respecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.