Els sectors públic i privat arriben a un acord per millorar la mobilitat al polígon de Can Sant Joan


  • Comparteix:

Les diferents parts, firmant l'acord

Les diferents parts, firmant l'acord

Els sectors públic i privat signen un acord marc per millorar la mobilitat al polígon de Can Sant Joan. De moment, el pla contempla perllongar la línia d'autobús per connectar Rubí amb la zona empresarial i renovar voreres, il·luminació, marquesines i senyals dels carrers, entre d'altres. Aquestes propostes tenen l'objectiu d'incentivar i millorar l'ús del servei del transport públic pels treballadors, visitants i alumnes que viatgen al polígon cada dia. El pla de mobilitat, que veurà els primers resultats després de l'estiu, té un pressupost de dos milions d'euros.

El secretari per a la Mobilitat del departament de Política Territorial i Obres Públiques, Manel Nadal, ha explicat durant la signatura de l'acord aquest dimecres que la força del projecte rau en la col·laboració entre el sector públic i el privat.

Manel Nadal

L'acord ha trigat en concloure's a causa de la seva complexitat, tot i que és molt positiu ja que hi han participat els sectors públic i privat.




El 2007 el polígon de Can Sant Joan rebia al dia 15.000 treballadors de les empreses ubicades en aquest indret, que al seu torn acollien uns 17.000 visitants, i 9.500 alumnes d'escoles i instituts de la zona. En matèria de transport, el polígon pot arribar a registrar fins a 80.000 viatges d'anada i tornada en un sol dia.

El president de l'Associació Sant Cugat Empresarial, Frederic Boix, ha apuntat que la millora de la mobilitat és una de les principals demandes que tenen els empresaris de la zona.

Frederic Boix

L'associació va fer una enquesta per saber què reivindicaven els empresaris, i la mobilitat va ser una de les principals necessitats.





L'acord signat entre la Generalitat, els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat i les empreses del polígon té l'objectiu de millorar el transport d'aquest gruix de persones, que acostumen a moure's amb transport privat, i incentivar-les a fer ús del servei públic. Igualment, el pla també contempla, en un futur, millorar aspectes en matèria de mobilitat del mateix polígon de Can Sant Joan.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha agraït la col·laboració de les altres parts i ha confessat que els ajuntaments acostumen a centrar-se en les millores a zones residencials i no tant on treballa la població.

Lluís Recoder

Agraïm la col·laboració de les altres administracions. Hem de tenir cura de les zones on treballa la gent.




En la signatura de l'acord també hi ha assistit, entre d'altres, l'alcaldessa de Rubí, Carme García, el director general de l'Autoritat del Transport Metropolità, Ramon Seró, i el conseller delegat de l'empresa Moventia, Josep Maria Martí i Escursell.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Per fi es farà alguna cosa. Els matins són impressionants. La primera proposta és que els treballadors de les empreses de la zona puguin aparcar als parkings dels edificis d\'oficines, gratis o amb una petita quota. Així deixaran lloc a visitants i escoles, i la mobilitat també millorarà perquè es podrà \"parar\" sense molestar. La segona, que hi hagi més policia local per \"educar\" els conductors. La tercera, es pot fer una sortida del FFCC a l\'altra banda del carrer?

Carme. Enviat el 8/abr/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.