La Unipau presenta el recull de cinc anys de treball amb joves en matèria de solidaritat i resolució de conflictes


  • Comparteix:

Moment de la presentació de 'Teixint Xarxes' a la Casa de Cultura

Moment de la presentació de 'Teixint Xarxes' a la Casa de Cultura

La Universitat Internacional de la Pau (Unipau) ha presentat aquest dimecres al vespre a la Casa de Cultura el projecte de material educatiu 'Teixint xarxes' amb la voluntat d'estendre el projecte als municipis veïns. La iniciativa, que ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament, es basa en sessions realitzades amb alumnes de 3r i 4t d'ESO dels instituts públics de la ciutat i l'Escola Avenç, on s'han debatut temes socials com la immigració i la resolució de conflictes.

En cinc anys, més de 2.500 alumnes del darrer cicle d'ESO han participat a les sessions de debat sobre temes relacionats amb la pau i la solidaritat. El projecte 'Teixint xarxes', organitzat per la Unipau amb la col·laboració de l'Ajuntament, té l'objectiu d'apropar als joves les diverses formes de resolució de conflictes, principalment en matèria de desigualtat social. En un total de set sessions, els estudiants han conegut de prop la situació actual del món en relació a la pobresa, els drets humans i dels infants, i la societat del consum, entre d'altres. La finalitat de la Unipau és que siguin els joves els principals promotors la pau a través de mitjans com la música.

La presentació del material educatiu ha comptat amb la presència de l'alcalde, Lluís Recoder, que ha afirmat que municipis veïns com Cerdanyola del Vallès s'han interessat pel projecte.

Lluís Recoder

És un projecte molt consolidat i ens agradaria estendre'l a ciutats veïnes.



L'acte de mostra dels resultats de la iniciativa 'Teixint Xarxes' també ha rebut l'assistència del membre de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Enric Faus, el president de la Unipau, Arcadi Oliveres, i la directora de l'entitat, Neus Sotomayor, entre d'altres membres del consistori i centres educatius del municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.