El llibre digital no farà desaparèixer el tradicional, segons els llibreters de la ciutat


  • Comparteix:

El llibre digital no farà desaparèixer el llibre tradicional / foto: http://www.elimparcial-diario.com

El llibre digital no farà desaparèixer el llibre tradicional / foto: http://www.elimparcial-diario.com

Els llibreters de la ciutat auguren que hi haurà bona convivència entre el llibre digital i el tradicional, tot i que provocarà canvis al panorama literari. Segons han explicat en una tertúlia a Cugat ràdio, una de les claus en aquesta transició és la desaparició dels llibres de text dels més petits, ja que provocarà canvis en les rutines de lectura dels nens.

Els llibreters han explicat que l'aparició del llibre digital no farà desaparèixer, en cap cas, el llibre tradicional. El que sí que provocarà seran canvis en diferents aspectes com una reducció en el preu de les edicions derivada de l'augment de competència, fins a un canvi en el tipus d'edicions.

Ferran Pontón, del Celler de Llibres, ha explicat quin efecte té la introducció del suport electrònic al panorama literari.

Ferran Pontón

El problema rau en l'ús del temps amb els ordinadors: els llibres necessiten una lectura, no un cop d'ull.


El punt clau en l'aparició del llibre digital, segons han explicat els venedors, són les noves generacions. Hi ha centres escolars que ja l'han incorporat i han deixat de banda els llibres de text tradicionals, una tendència que continuarà el curs vinent i que s'anirà incorporant de mica en mica a les escoles. Els responsables de les llibreries Mythos, Paideia, el Celler de Llibres i el Pati de llibres han explicat durant la tertúlia que les famílies dels nens han de vetllar per mantenir els valors de la literatura del llibre tradicional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.