Els actes del 5è centenari del naixement de Sant Francesc de Borja subratllen la vigència dels valors del sant


  • Comparteix:

El Centre Borja ha recordat la importància de la figura de Sant Francesc de Borja i ha destacat la vigència dels valors que el sant va predicar en la celebració aquest cap de setmana del 5è centenari del seu naixement. Amb l'objectiu de fer créixer la humilitat, l'esperit de pregària i les responsabilitats familiars en la societat, l'entitat religiosa ha commemorat la tasca de Sant Francesc de Borja amb una conferència, un concert i una Missa Solemne presidida pel bisbe de Terrassa, Josep Àngel Sáiz Meneses.

La voluntat de donar a conèixer la figura de Sant Francesc de Borja ha centrat la celebració del 5è centenari del seu naixement.

Segons l'organitzador dels actes de celebració, el pare Blanch, la societat no coneix prou Sant Francesc de Borja, un personatge dedicat a buscar la pau i l'enteniment en l'esfera política.

Pare Blanch

És una figura que s'ha de recuperar perquè ha estat oblidada. Va ser un home que va buscar la pau i l'enteniment polític des de l'humilitat.


El catedràtic d'Història de l'Art de la Universitat de Lleida, Ximo Company, ha estat l'encarregat d'encetar la jornada de celebració amb una conferència que ha repassat la trajectòria històrica de Sant Francesc de Borja i ha reivindicat l'actualitat d'alguns valors que va promulgar el sant. El concert 'Stabat Mater', dirigit pel mestre Teodor Roura, ha tancat els actes de dissabte. La celebració ha posat punt final diumenge amb una Missa Solemne a la qual han assistit més de 300 persones.

El bisbe de la diòcesi de Terrassa, Josep Àngel Sáiz Meneses, ha descrit així la importància del Centre Borja dins la comunitat religiosa. Són declaracions a Cugat.cat.

J.A. Sáiz Meneses

Fa una tasca molt important des d'un punt de vista acadèmic i intel·lectual. També acull els jesuïtes que es fan grans i han dedicat la seva vida a la comunitat.


L'alcalde, Lluís Recoder, que també ha assistit a la missa, ha dit que el Centre Borja és una institució oberta a la ciutat i ha destacat algunes iniciatives que ha acollit l'entitat.

Lluís Recoder

Sempre ha estat una institució oberta a la ciutat. Ha acollit múltiples iniciatives ciutadanes com el cinema d'autor i la Universitat Internacional de la Pau.



El Centre Borja acull l'Institut de Teologia Fonamental, que està vinculat a la Facultat de Teologia de Catalunya. La congregació, que es va instal·lar a Sant Cugat el 1949, organitza diversos cursos i seminaris sobre teologia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.