Sant Cugat guanya al Parkinson amb més de 200 quilòmetres de solidaritat i sensibilització


  • Comparteix:

Els santcugatencs es bolquen contra el Parkinson. Més de 300 veïns s'han sumat aquest diumenge a la cursa de relleus contra el Parkinson, una iniciativa internacional que vol sensibilitzar la població sobre els efectes i l'afectació d'aquesta malaltia. Amb un ambient molt festiu i solidari, Sant Cugat ha reivindicat amb la seva participació activa el coneixement social de la malaltia com a eina per facilitar la vida dels malalts. Els participants han fet costat a les entitats organitzadores; les associacions Vallès Amics de la Neurologia (AVAN), Parkinson a Catalunya i Unidos Contra el Parkinson; i han aconseguit més de 200 quilòmetres recorreguts com a símbol de la lluita contra la malaltia.

Des de primera hora del matí, els santcugatencs han mostrat la seva solidaritat al PAV 2 de la rambla del Celler. El resultat han estat més de 300 participants i 200 quilòmetres recorreguts ininterrompudament durant quatre hores en nom de la lluita contra el Parkinson.

La responsable d'AVAN de Sant Cugat, Laura Perea, explica l'objectiu d'aquesta jornada.

Laura Perea

L'objectiu és la sensibilització, aconseguir que s'entengui els malalts i com ho pateixen.


D'aquesta manera, Sant Cugat s'ha sumat per primer cop a la iniciativa, juntament amb altres ciutats del món, entre les quals hi ha una desena de municipis catalans i espanyols.

Els santcugatencs han respost molt bé a la proposta, aportant des de les petites passes dels infants fins a les grans voltes dels esportistes.

El primer en fer-ho ha estat l'alcalde, Lluís Recoder, que ha elogiat la tasca dels organitzadors.

Lluís Recoder

Són entitats molt entregades. Treballen per donar a conèixer la malaltia i donar suport als malalts i els seus familiars.


La jornada de sensibilització ha comptat a més amb els estands de les entitats organitzadores, on s'han realitzat tallers i activitats per posar els ciutadans que passejaven per la rambla del Celler a la pell d'un malalt i mostrar les dificultats a les quals s'enfronten en el seu dia a dia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.