El Cicle de Cinema d'Autor, premiat per la seva innovació cinematogràfica


  • Comparteix:

El director de RNE a Catalunya, a l'esquerra, acompanyat del director de RNE i la directora de TVE Catalunya, durant la presentació de la gala. / Foto: http://www.rtve.es

El director de RNE a Catalunya, a l'esquerra, acompanyat del director de RNE i la directora de TVE Catalunya, durant la presentació de la gala. / Foto: http://www.rtve.es

L'Ajuntament i Cinesa rebran aquesta nit el premi Sant Jordi a la innovació en la indústria cinematogràfica per l'organització del Cicle de Cinema d'Autor. El guardó que atorga Ràdio Nacional d'Espanya a Catalunya (RNE) i l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) ha reconegut l'esforç de la proposta per fomentar el cinema de 'profunditat cultural'. El regidor de Comunicació, Serveis Interns i Innovació, Jordi Puigneró, ha valorat molt positivament aquest premi que creu que els esperona a continuar treballant per oferir aquesta iniciativa a més santcugatencs.

La màgia, l'humor i Joaquín Reyes, de 'Muchachada nui', seran els protagonistes del programa de lliurament dels premis Sant Jordi de cinematografia de RNE a Catalunya que oferirà en diferit La 2 de TVE aquest dimecres a tres quarts de nou del vespre. Durant la gala, que s'ha presentat aquest dilluns en roda de premsa, la nostra ciutat tindrà el seu moment de protagonisme quan rebi el premi a la innovació en la indústria cinematogràfica pel Cicle de Cinema d'Autor. El jurat dels guardons ha tingut també en compte la cooperació entre sector públic i privat.

El regidor de Comunicació, Serveis Interns i Innovació, Jordi Puigneró, ha dit que aquest reconeixement és un èxit més d'aquesta proposta que va iniciar-se ara fa sis anys.

Jordi Puigneró

El cicle gaudeix d'una assistència del 80% de mitjana. És un èxit.


Aquesta edició dels premis de RNE a Catalunya també reconeix la trajectòria de l'actriu Charo López amb el premi especial Sant Jordi de Cinematografia per la seva carrera en cinema i teatre. El film 'Celda 211', de Daniel Monzón, ha estat seleccionat com la millor pel·lícula espanyola. 'Pagafantas' rebrà el premi a millor òpera prima i un dels seus protagonistes, Óscar Ladoire, ha estat escollit com a millor actor espanyol. 'Malditos Bastardos', de Quentin Tarantino, rebrà el guardó com a millor cinta estrangera.

A més, els films 'Tres dies en família' de Mar Coll i 'El secreto de sus ojos' han estat escollits pels oients de RNE a Catalunya com les millors propostes espanyola i estrangera, respectivament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.