L'SGAE nega que 'abusi' dels comerços i entitats de la ciutat, tal com assegura l'Ajuntament


Temes relacionats

Sant Cugat denuncia que l'SGAE 'abusa' dels comerços i entitats de la ciutat (20/abr/10)

CiU denuncia els 'abusos' de l'SGAE als comerços i entitats de la ciutat (14/abr/10)


  • Comparteix:

Seu de l'SGAE a Madrid

Seu de l'SGAE a Madrid

La Societat General d'Autors i Editors (SGAE) creu que l'Ajuntament desconeix el contingut de la Llei de la Propietat Intel·lectual. Sant Cugat va fer una declaració institucional en el darrer ple municipal on acusava l'SGAE d''abusar' dels comerços i entitats de la ciutat. La plataforma ha explicat que la llei contempla bonificacions i descomptes segons el tipus d'activitat i de música i ha justificat la seva actuació assegurant que aplica la Llei de la Propietat Intel·lectual aprovada pel Congrés i ratificada per la Unió Europea.

En una entrevista a Cugat.cat, la directora d'activitats i comunicació a Catalunya de l'SGAE, Agnela Domínguez, ha explicat que la plataforma no tenia constància prèviament de la moció presentada per CiU, i que va esdevenir una declaració institucional amb esmenes d'ICV-EUiA.

Domínguez ha destacat que les tarifes que aplica l'SGAE a les entitats i comerços varia segons el tipus d'activitat. A més, ha remarcat que existeixen bonificacions i descomptes. Domínguez s'ha mostrat preocupada per la declaració feta des de Sant Cugat.

Agnela Domínguez

Ho veiem amb molta preocupació. Dir que una entitat com la nostra abusa, és que no saben el que fem. Té un punt molt preocupant. Per això hem demanat una entrevista amb l'alcalde.


Domínguez ha explicat que els diners que paga l'Ajuntament no són un impost, sinó que responen a l'ús cultural que fa el consistori de la música. La directora d'activitats de l'entitat ha remarcat que la factura augmenta o disminueix segons l'amplitud del programa cultural dels municipis.

Agnela Domínguez ha subratllat que l'SGAE executa la Llei de la Propietat Intel·lectual aprovada pels partits al Congrés dels Diputats.

Agnela Domínguez

L'SGAE executa la llei, no s'inventa les tarifes i no s'inventa la llei. La llei està aprovada pel Congrés espanyol i segueix les directives europees.





La Societat General d'Autors i Editors ha demanat una trobada per la setmana vinent amb l'alcalde, Lluís Recoder, després de conèixer la declaració feta pel consistori.



  • Comparteix:

COMENTARIS

LA SGAE nos esta sacando el dinero a todos, a los politicos parece que les preocupan los comerciantes, pero los ciudadanos como tales ,que pasa con nosotros ¿Sr politicos algunos tomamos buena nota y lo tendremos en cuenta a la hora de meter la papeleta en el sobre.

Maria del Carmen Freidias. Enviat el 28/abr/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.