L'equip de govern reclama al CPA l'IVA de la construcció de la nova seu de l'entitat


Temes relacionats

El president del CPA admet que va ser un 'error' no retornar a Promusa els 68.000 euros cobrats d'Hisenda (28/abr/10)

El CPA va ingressar 68.000 euros d'IVA retornat per Hisenda, però no els ha transferit a Promusa (26/abr/10)

L'oposició demana informació i solucions a l'equip de govern sobre el 'cas CPA' (24/abr/10)

El CPA es nega a pagar l'IVA de la seva seu, tot i haver subscrit un conveni amb l'Ajuntament per assumir-lo (23/abr/10)


  • Comparteix:

Nova seu del CPA

Nova seu del CPA

L'equip de govern reclama al CPA el pagament de l'IVA generat per la construcció de la nova seu de l'entitat, que suma més de 216.000 euros. En un comunicat, el govern local es pronuncia per primer cop sobre l'afer i explica que el CPA ha incomplert el conveni establert amb Promusa pel qual l'entitat havia d'assumir l'impost, després que l'empresa municipal d'habitatge construís el nou edifici on s'ubica la seu andalusa. Responsables de l'Ajuntament es reuniran en els propers dies amb membres de l'entitat per negociar unes possibles noves condicions del retorn de l'IVA a Promusa.

L'equip de govern ha volgut fer públiques tres consideracions, entre les quals hi ha dos acords que Cugat.cat ja recollia la setmana passada. La primera consisteix en ratificar l'existència del conveni que l'Ajuntament va signar al 2004 amb el CPA per expropiar la finca que ocupava la seu de entitat, que estipulava que el consistori, a través de Promusa, construiria un nou edifici per l'associació. En el conveni figurava que l'IVA, que puja a 216.062 euros, el pagaria el CPA.

Com a segona consideració, el comunicat del govern municipal explica que l'any 2006 l'Ajuntament va lliurar al CPA el nou edifici de l'entitat. L'acta de lliurament de claus i el conveni corresponent també incloïen aquest compromís de pagament de la taxa tributària. Aquest darrer document, amb data de 20 de desembre del 2006, explicitava que Promusa havia avançat l'impost i donava el termini màxim d'un any al CPA per retornar a l'empresa municipal d'habitatge els 216.062 euros. El document també indicava que l'entitat havia de retornar aquest import a Promusa si, abans del termini màxim, el CPA disposava d'aquest ingrés. El conveni, a més, apareix signat ja per l'actual president de l'entitat, Antonio Rodríguez, que va assumir el càrrec el novembre del 2005.

Finalment, l'equip de govern ha destacat que responsables polítics i tècnics de l'Ajuntament es reuniran en els propers dies amb el president de l'entitat, Antonio Rodríguez, per negociar, si s'escau, unes noves condicions de retorn de l'IVA a Promusa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.