Les entitats veïnals no volen que els usuaris assumeixin l'increment de tarifes per l'IVA


  • Comparteix:

Preocupació per l'encariment del transport públic per l'IVA

Preocupació per l'encariment del transport públic per l'IVA

La Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat (FAV) veu amb preocupació l'encariment de les tarifes del transport públic per la pujada de l'IVA, prevista pel juliol. La targeta T-10 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) costarà set cèntims més ja que l'IVA passarà del 7% actual al 8%. L'entitat ha proposat controlar de manera més exhaustiva l'accés a les estacions per evitar que alguns usuaris passin sense pagar. L'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) demana una regulació de la Llei de Finançament així com descomptes per als usuaris habituals del transport públic.

El govern espanyol té previst augmentar l'IVA al juliol. Aquest increment afectarà al servei de transport públic, ja que les empreses que els gestionen diuen que no poden suportar aquest cost i s'haurà d'aplicar als bitllets. La pujada serà del 7% d'IVA actual al 8%, el que suposarà un increment de set cèntims de la targeta T-10 de FGC.

En una entrevista a Cugat.cat, el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat, Manel Sánchez, s'ha mostrat preocupat per l'increment, ja que ha explicat que 'tot i que pugui semblar que es tracta de pocs diners, al final afecta a les butxaques'.

Sánchez ha proposat fer un control més exhaustiu de l'accés per evitar que alguns usuaris es colin.

Manel Sánchez

Ho veiem amb preocupació. No sé quina solució hi ha, però hi ha un 16% de gent que és cola, i per tant és com si s'incrementés 16% el preu del bitllet.


Sánchez ha explicat que la FAV treballarà conjuntament amb la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya (Confavc) per evitar la pujada del preu. El president de la FAV ha afegit que l'increment de l'IVA també afectarà a altres serveis bàsics com l'aigua, l'electricitat i el gas.

El president de l'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), Ricard Riol, ha subratllat la manca d'una Llei de Finançament. Riol ha dit que els usuaris no podran suportar el cost de les infraestructures que s'estan construint.

Ricard Riol

El problema és que el transport públic està incrementant els seus costos per l'ampliació del servei. Sense un marc de finançament estable no podem assumir els usuaris el nou servei.




Finalment Riol ha demanat que les empreses estudiïn la possibilitat d'aplicar descomptes o s'instaurin tarifes planes per als usuaris habituals del transport públic. L'ús del transport públic, ha dit, evita el col·lapse de les ciutats i redueix la contaminació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.