El TSJC anul·la l'adjudicació de la TDT local pública


Temes relacionats

Es constitueix el Consorci de la TDT del Vallès Sud (25/abr/07)

El Consorci de la TDT rep el suport de tots els partits (20/set/06)

Sant Cugat acollirà la seu social del consorci de la TDT del Vallès Sud (13/jul/06)

El govern adjudica el canal de TDT del Vallès Sud ( 5/abr/06)

El Vallès Sud aposta per la TDT però té dificultats per crear una identitat comunicativa comuna (19/des/05)

Sant Cugat s'integrarà en un canal públic de TDT amb Rubí, Ripollet i altres municipis del Vallès Sud (28/set/05)


  • Comparteix:

Acte de constitució del consorci de la TDT Vallès Sud, l'abril del 2007

Acte de constitució del consorci de la TDT Vallès Sud, l'abril del 2007

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat l'acord de la Generalitat del 2005 que va concedir els canals d'emissió de la TDT local pública. El tribunal considera que la concessió als ajuntaments de 37 dels 96 canals disponibles restringeix l'accés de les operadores privades a la televisió digital. Sant Cugat forma part des del 2007 d'un consorci d'ajuntaments per gestionar el futur canal Vallès Sud de la TDT.

La decisió del TSJC, que la Generalitat ja ha anunciat que recorrerà, dóna la raó a la demanda que el 2005 va presentar la societat mercantil 'Infraestructuras y Gestión 2002 SL', amb seu a Vitòria. El tribunal entén que la llei estatal de Televisió Digital Local per Ones Terrestres reserva només un canal de cada canal múltiple a la gestió directa municipal, i recorda que el Pla Tècnic de l'Estat adjudica a Catalunya 24 canals múltiples de quatre canals cadascun. Així, segons la llei estatal, del total de 96 canals de TDT al conjunt del territori català només se n'haurien haver reservat 24 per als ajuntaments, però la Generalitat en va adjudicar 37 per recomanació del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC).

L'any 2007 es va constituir a Sant Cugat el consorci d'ajuntaments que gestionaran el futur canal Vallès Sud de la TDT, que integra la nostra ciutat i set municipis més de la zona, entre ells Rubí i Cerdanyola. El Vallès Occidental té adjudicats dos canals de TDT local pública més, amb seu a Sabadell i Terrassa. El canal terrassenc és l'únic de la comarca que ha començat a emetre.

El govern de la Generalitat ha anunciat que presentarà un recurs de cassació contra la sentència del TSJC perquè creu que no s'ajusta a dret. El secretari de Mitjans de Comunicació, Carles Mundó, afirma que la sentència està poc fonamentada i remarca que, ara per ara, no tindrà efectes pràctics perquè el recurs mantindrà oberta la causa.

D'altra banda, el TSJC també estima que el CAC no té capacitat legal per autoritzar la sindicació de més del 25% del contingut de les televisions locals públiques, ja que aquesta facultat no està prevista legalment. El govern també recorrerà aquest punt.



  • Comparteix:

COMENTARIS

¿Dónde y cómo se ven los comentarios de esta noticia?, ¿o es que nadie ha comentado?.

Maria del Carmen Freidias. Enviat el 29/abr/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.