Es destinaran més de 300.000 euros per prevenir incendis aquest estiu


  • Comparteix:

L'Ajuntament i el Consorci del Parc de Collserola dedicaran més de 300.000 euros a la campanya d'aquest any de prevenció i vigilància d'incendis forestals. Els cossos implicats en la prevenció reclamen la màxima precaució dels ciutadans perquè les condicions meteorològiques i l'orografia del nostre municipi fan especialment complicada aquesta campanya.

L'Ajuntament ha introduït alguns canvis en les mesures de protecció per adequar-se a la nova normativa del govern català, com per exemple, amb la redacció del nou Pla de Prevenció d'Incendis de Sant Cugat que està fent la Universitat Politècnica de Catalunya. L'Alcalde ha remarcat que tota precaució és poca, especialment en una població com la nostra que està envoltada de zones forestals:

Lluís Recoder

El risc és molt alt perquè a Sant Cugat tenim la sort de tenir una important massa boscosa


El director general d'Emergències de la Generalitat, el santcugatenc Ramon Bonastre, ha explicat que aquest any s'ha fet un pla especial per mobilitzar diàriament els mitjans d'extinció als punts del territori on el risc d'incendis sigui més elevat. Segons Bonastre, les condicions meteorològiques actuals, amb un nivell d'humitat molt baix, fan preveure un estiu difícil:

Ramon Bonastre

Aquest serà un estiu complicat


Els bombers de Sant Cugat - Rubí compten durant l'època d'alt risc d'incendis, que va començar el passat dia 15 de juny, amb un reforç de 18 persones més. El cap de bombers Jordi Pallejà ha demanat especial prudència amb les fogueres i els petards durant les revetlles, perquè l'any passat es van registrar molts petits focs durant la nit de Sant Joan.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.