La vaga de Renfe d'aquest dilluns, agreujada per una avaria en la senyalització


  • Comparteix:

En hores punta només han circulat dos de cada tres trens

En hores punta només han circulat dos de cada tres trens

La vaga de treballadors de Renfe d'aquest dilluns s'ha desenvolupat sense incidents a la nostra ciutat, tot i que la poca circulació de trens s'ha vist agreujada per una avaria en el sistema de senyalització a Castellbisbal. La línia 7 que passa per la nostra ciutat ha mantingut els serveis mínims de dos de cada tres trens a les hores punta i d'un 33% del servei durant la resta del dia. Els maquinistes mantenen convocades dues aturades més per demà i divendres, que tornaran a afectar tot el servei de Rodalies i el de mitjana i llarga distància.

La circulació dels trens entre les sis i dos quarts de deu del matí i entre les cinc de la tarda i dos quarts de nou del vespre s'ha limitat a un 66% del servei. Durant la resta de la jornada, han circulat un de cada tres trens. L'aturada ha obligat a suprimir 419 trens de Rodalies i ha afectat prop de 170.000 viatgers.

Tot i que a Sant Cugat no hi ha hagut incidències destacades, una avaria en el sistema de senyalització a Castellbisbal ha provocat retards de fins a mitja hora a les línies 7 i 4 entre dos quarts de set i dos quarts d'onze del matí.

La companyia Renfe al·lega que el motiu de la vaga és que els maquinistes reclamen 50 places d'aparcament per als seus vehicles particulars a l'aparcament subterrani de l'estació de Sants, a Barcelona. Els maquinistes, en canvi, neguen que aquest sigui el motiu principal de l'aturada i diuen que la fan perquè la companyia incompleix la llei de prevenció de riscos laborals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.