Els veïns de Can Borrull es veuen incapaços d'assumir els costos per deixar d'abocar aigües residuals


Temes relacionats

L'Ajuntament demana als veïns de Can Borrull que apliquin mesures per evitar els abocaments a la riera ( 3/mai/10)

El tram de Can Borrull de la riera de Vallvidrera està contaminat, segons l'associació El Mussol ( 1/abr/10)

Llum verda definitiva a la legalització de Can Borrull (27/feb/07)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la depuradora

Imatge d'arxiu de la depuradora

Els veïns de Can Borrull asseguren que no poden assumir els costos que suposen les mesures per deixar d'abocar aigües residuals a la riera de Vallvidrera. La vintena de veïns afectats es mostren preocupats per una carta que han rebut de l'Ajuntament que els insta a trobar una solució immediata abans que passin tres setmanes. L'Associació de veïns de Can Borrull veu amb bons ulls la proposta que estudien les administracions competents de bombejar les aigües residuals cap a la depuradora de Vallvidrera, a Barcelona.

Un dels veïns afectats, Josep Maria Buil, ha explicat que han rebut una carta del consistori que els demana que apliquin mesures urgents per depurar les seves aigües residuals abans de llençar-les a la riera, o bé recuperar els pous secs. Buil considera que és l'Ajuntament qui hauria d'assumir una solució i creu que els veïns no tenen prous diners per instal·lar depuradores individuals. Són declaracions a Cugat.cat.

Josep Maria Buil

Nosaltres no podem assumir els costos, la majoria som jubilats, és l'Ajuntament qui va dir que posaria una depuradora.



La vicepresidenta de l'Associació de Veïns de Can Borrull, Maria Àngels Quadras, ha explicat a Cugat.cat que estan optant per la via negociadora amb l'Ajuntament i ha assegurat que veurien bé l'opció de bombejar les aigües brutes fins a la depuradora de Vallvidrera, que pren força per sobre la proposta de construir una nova depuradora a Can Borrull.

Maria Àngels Quadras

Està en vies de solució. Espero que l'administració se'n faci càrrec.


Les administracions implicades -l'Ajuntament, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient- porten anys buscant una solució definitiva.

El barri de Can Borrull, a les Planes, va ser legalitzat definitivament a principis de febrer a través d'una modificació del Pla General Metropolità (PGM) aprovada per la Generalitat a instàncies de l'Ajuntament. El pla d'urbanització que se'n derivava, però, encara està pendent d'aprovació definitiva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.