El 5è congrés de la Societat Catalano-Balear de Psicologia demostra que pot convertir-se en un referent


  • Comparteix:

Moment de la inauguració del congrés

Moment de la inauguració del congrés

El 5è Congrés de la Societat Catalano-Balear de Psicologia, celebrat aquest divendres i dissabte al Capio Hospital General (HGC), posa les bases per convertir la trobada d'experts en un referent en l'àmbit de la Mediterrània. Uns 150 professionals han participat d'aquesta edició, que ha clos subratllant els beneficis d'incloure la figura del psicòleg en un equip multidisciplinar per tractar els malalts amb transtorns neurològics.

Durant dos dies, Sant Cugat s'ha convertit en la capital catalana de la psicologia per discutir entorn la salut mental. Els transtorns neurològics afecten entre un 20 i un 30% de la població catalana al llarg de la seva vida. Els professionals han aportat els seus coneixements sobre l'anorèxia, la bulímia, la visió neurològica de les toxicomanies, la degradació psicològica en l'envelliment i el futur del paper de la psicologia. Després de la posada en comú, el congrés ha clos apostant pel tractament a través d'equips multidisciplinars que incloguin psicòlegs clínics.

El president del comitè organitzador de la trobada, el santcugatenc Josep Deví, explica quins són els avantatges d'aquest tipus d'equips.

Josep Deví

Les avaluacions i tractaments demostren que són eficaços des del punt de vista terapèutic i econòmic.


La trobada ha gaudit d'una àmplia participació de professionals i ha destacat per la qualitat de les aportacions, segons han subratllat els organitzadors. És per això que el comitè organitzador vol convertir el congrés en un referent dels Països Catalans.

Josep Deví explica els reptes de futur d'aquest congrés.

Josep Deví

Volem que sigui el congrés de referència de les terres de parla catalana. Esperem que en un futur es consolidi, amb treballs de més qualitat i més assistents.


El congrés ha finalitzat amb el reconeixement de la trajectòria professional de la doctora i catedràtica en psicologia per la UAB Rosa Maria Raich amb el 6è Premi Ramon Vallès i Sopena. La guardonada ha agraït la distinció amb una conferència magistral que ha tractat la imatge corporal en els transtorns alimentaris i la influència de la publicitat en aquest tipus de malalties.

La cita també ha guardonat durant el concurs celebrat dissabte la comunicació oral de la psicòloga de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Yolanda Abellán i el pòster de la psicòloga clínica de l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebrón de Barcelona Àurea Moreno.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.