La 2a jornada del Pla Educatiu d'Entorn consolida el projecte per estendre'l a tota la ciutat


Temes relacionats

El Pla Educatiu d'Entorn i el barri de Sant Francesc sumen esforços per millorar la formació (21/nov/09)


  • Comparteix:

La 2a jornada del Pla Educatiu d'Entorn (PEE) ha demostrat l'alt nivell de cohesió creat entre els veïns del barri de Sant Francesc. Amb aquest objectiu assolit, l'Ajuntament es proposa ara estendre el projecte a tots els barris de la ciutat. La festa dedicada als 'Jocs del món' ha aplegat més de 500 persones de totes les edats, que han conegut jocs populars bolivians, una loteria mexicana, un taller d'henna i altres jocs marroquins i asiàtics. Els més menuts han comptat amb un espai a la plaça d'en Coll amb un contacontes i una zona de psicomotricitat. El grup de mares de l'escola Collserola ha finalitzat la jornada festiva amb un concert de gospel.

El Pla Educatiu d'Entorn del barri de Sant Francesc ha dedicat la segona sessió als 'Jocs del món' per seguir promovent un entorn de convivència cohesionat, cívic i participatiu entre els infants i els adults de la zona.

La regidora d'Educació i Joventut, Esther Salat, ha presidit la jornada i ha destacat que la consolidació d'aquesta iniciativa els impulsa a ampliar el projecte a tota la ciutat.

Esther Salat

Tenim dos PEE a la ciutat i ara que s'han consolidat i els hem fusionat, esperem assolir un PEE de tota la ciutat.


Les activitats s'han dividit en dos espais temàtics que han separat els infants per edats. La plaça d'en Coll ha estat l'escenari dels més petits, que han pogut participar a tallers de colors i escoltar les seves aventures preferides amb un contacontes. La plaça de Sant Francesc ha acollit els nens i nenes més grans, que han jugat un torneig de futbol sala, han participat a una gimcana i també han pogut gaudir d'un taller d'henna, una loteria mexicana i de jocs populars bolivians.

Alguns dels nens i nenes participants expliquen la importància de jornades com aquesta que incentiven l'intercanvi de cultures al barri.

Infants

És molt divertit, ara conec nous jocs. / Per aprendre com viuen. / Per saber com són els altres. / Perquè aprenguem tots de tots.


El Pla Educatiu d'Entorn és un projecte educatiu impulsat per l'Ajuntament, la Generalitat, l'Associació de Veïns del Barri del Monestir i les escoles, instituts i associacions del barri. Actualment Sant Cugat compta també amb el PEE del districte de la Floresta, que aquest dissabte ha acollit una altra jornada participativa. El consistori està treballant per fusionar els dos projectes i estendre'ls a la resta de barris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.