El CASC denuncia l'exclusió dels col·lectius proinsubmisos al congrés 10 anys sense mili


  • Comparteix:

Logo del CASC

Logo del CASC

El Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) denuncia que el Congrés Internacional 10 anys sense mili que se celebra aquest dissabte a Barcelona margina els col·lectius que van defensar la insubmissió al servei militar. El CASC assegura que cap persona ni grup del seu entorn antimilitarista ha rebut cap notícia sobre la cita, que té el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat, i considera 'indignant' que oblidi una de les parts que va fer possible la fi del servei militar obligatori. El CASC, a més, ha recordat que el consistori local va denunciar alguns joves que van decidir no fer la Prestació Social Substitutòria (PSS).

El CASC ha explicat que no entén com pot ser que es parli de la fi del servei militar obligatori i es deixin de banda alguns dels moviments socials que hi van contribuir. Ho ha dit el membre de l'entitat Xabier Araujo a Cugat.cat.

Xabier Araujo

Ens sembla indignant que no es convidi a moviments socials que han participat tant o més que els que sí que s'ha convidat.



Araujo ha criticat que es glossi el Pacte del Majestic entre el PP i CiU, que va donar pas a la professionalització de l'exèrcit i la supressió del servei militar, entre altres, i que s'oblidi la contribució de moltes entitats i grups d'insubmissos que van lluitar per acabar amb aquella situació. En aquest sentit, Araujo ha dit que sembla que es vulgui oblidar una part de la història.

Araujo ha ressaltat que, si bé CiU va contribuir a la fi del servei militar, l'exalcalde convergent Joan Aymerich va denunciar joves de la ciutat per declarar-se insubmissos.

Xabier Araujo

L'alcalde Aymerich va denunciar gent que havia de fer la prestació social substitutòria i que no s'hi presentava i es declarava insubmisa.


El CASC ha fet arribar als mitjans un comunicat on denuncia aquests fets i on demana que no s'amagui la insubmissió ni la desobediència civil.

Aquest congrés està organitzat pel Moviment per la Pau i l'Oficina Europea per l'Objecció de Consciència (EBCO-BEOC), entre d'altres, i compta amb el suport de la Fundació Catdem i la UOC, a més de l'Ajuntament de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.