El fiscal del 'cas Hisenda' acusa els inspectors fiscals de 'posar-se a la venda'


  • Comparteix:

Josep Lluís Núñez és un dels principals acusats del 'cas Hisenda'

Josep Lluís Núñez és un dels principals acusats del 'cas Hisenda'

El fiscal del 'cas Hisenda' afirma que la cúpula de la Inspecció d'Hisenda a Catalunya a finals dels anys 80, dirigida pel valldoreixenc Josep Maria Huguet, es va 'posar al mercat i es va vendre a qui els va voler comprar'. En la recta final del judici per aquest episodi de presumpta corrupció, el fiscal ha acusat de 'cobdícia i brutícia' els responsables d'Hisenda imputats, així com els empresaris de la presumpta trama, entre els quals hi ha Javier de la Rosa i el promotor Josep Lluís Núñez, que hauria posat en nòmina funcionaris d'Hisenda per tapar presumptes irregularitats fiscals.

L'informe final del fiscal Emilio Sánchez Ulled, que demana penes de fins a 16 anys de presó, descriu una trama de corrupció amb empresaris de la construcció que defrauden a Hisenda i càrrecs de l'administració que es deixen subornar. Una instantània, segons el fiscal, que defineix una època de la ciutat de Barcelona i del conjunt del país, a finals de la dècada dels 80.

En concret, el fiscal acusa el màxim dirigent de la Inspecció d'Hisenda a Catalunya en aquella època, el valldoreixenc Josep Maria Huguet, de 'posar-se al mercat i vendre's' a canvi de falsejar les inspeccions fiscals. De la seva banda, empresaris com el promotor Josep Lluís Núñez, un dels principals encausats, estan acusats de pagar suborns i 'posar els funcionaris en nòmina' per evitar que es detectessin les irregularitats fiscals.

El fiscal Emilio Sánchez Ulled defineix així el 'cas Hisenda'.

Emilio Sánchez Ulled

L'interès dels empresaris és obtenir una benedicció tributària signada pels funcionaris competents.



La vista del judici va començar el passat 15 de setembre i aquesta setmana ha entrat en la seva recta final. S'espera que el judici quedi vist per a sentència a finals de mes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.