La cultura senegalesa arrela a la ciutat amb el projecte 'La Caravana'


  • Comparteix:

La 'Caravana' senegalesa s'ha instal·lat durant aquest cap de setmana a Sant Cugat per 'plantar una llavor que produeixi integració', segons ha explicat el seu director, Lamine Mbengue. La iniciativa ha començat aquest divendres a la sala El Siglo de Mercantic on un centenar de persones han gaudit dels plats, la moda i la música típiques d'aquest país africà. El col·lectiu organitza aquest projecte per reunir tots els senegalesos, però també per apropar-se a la població santcugatenca i incentivar així el procés de cohesió.

Una exposició de pintura ha estat la primera mostra que el col·lectiu d'artistes senegalesos ha acostat als santcugatencs. A continuació, s'ha projectat el documental 'Las semillas que el mar arrastra' i s'ha celebrat una conferència per difondre el perfil de l'immigrant senegalès i els projectes d'integració que estan portant a terme.

El director de 'La Caravana', Lamine Mbengue, ha explicat quin és l'objectiu del seu projecte.

Lamine Mbengue

La iniciativa ha plantat una llavor per a futurs intercanvis. Dóna la possibilitat de conèixer els senegalesos.



El president de la Coordinadora de les Associacions Senegaleses de Catalunya, Abdoulaye Seck, ha assenyalat que aquestes experiències són beneficioses per a totes les comunitats.

Abdoulaye Seck

L'experiència és positiva. És una riquesa per a la ciutat i per a nosaltres.



El santcugatenc i president de l'Associació Afro-Catalunya Rythmosphere, Abdoulaye Guisse, s'ha mostrat sorprès amb la resposta dels santcugatencs.

Abdulaye Guisse

La gent ha respost molt bé. Sóc de Sant Cugat i em sembla que aquesta és una bona iniciativa.



El centenar d'assistents han degustat el suc de Baobab, el vi senegalès que no porta alcohol i han sopat el pla típic que s'elabora amb pollastre i arròs. Els comensals també han gaudit del concert de percussió dels artistes de 'La Caravana' i de la desfilada de moda que ha exhibit els vistosos vestits que porten les dones senegaleses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.