Els 'okupes' inauguren l'habitatge del carrer Sant Antoni on s'han instal·lat


  • Comparteix:

Imatge dels balcons de la casa 'okupada'

Imatge dels balcons de la casa 'okupada'

El col·lectiu 'SOM els que som' ha inaugurat aquest diumenge la primera vivenda okupada de l'anomenada Oficina d'Habitatge al carrer Sant Antoni número 23. Els joves han enderrocat el mur que clausurava la casa i s'hi han instal·lat per convertir l'immoble en una vivenda per a 5 persones.

L'okupació d'aquesta casa al carrer Sant Antoni és la primera conseqüència de l'anomenada Oficina d'Habitatge, que el col·lectiu 'SOM els que som' va posar en marxa fa unes setmanes a la casa que van okupar al carrer Girona. Escoltem una de les portaveus del col·lectiu.

Portaveu 'okupes'

Aquesta 'okupació' neix de la que vàrem fer al carrer Girona


L'objectiu de l'okupació és aprofitar els immobles buits que existeixen a Sant Cugat i convertir-los en espais vius que es poden utilitzar com a vivenda o casal per a tot tipus de col·lectius socials. Així ho explica la portaveu de 'Som els que som'.

Portaveu 'okupes'

A Sant Cugat hi ha molts habitatges buits


La casa del carrer Sant Antoni estava deshabitada des de la mort de la propietària, l'any 2000. En absència d'hereus i de testament, el jutjat número 1 de Rubí va decidir tapiar i clausurar l'immoble a finals de 2001.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.