Les escoles públiques de Sant Cugat permetrien el vel a les aules


  • Comparteix:

Estudiant amb vel. Font: webislam.com

Estudiant amb vel. Font: webislam.com

Els centres d'educació primària i secundària de la ciutat no negarien l'entrada a les alumnes que portin vel islàmic. Tot i que aquesta situació encara no s'ha donat, la comunitat educativa ha explicat a Cugat.cat que si es donés el cas els centres organitzarien reunions amb la família per fer-li entendre el significat d'aquests símbols a la cultura occidental. De tota manera, en darrera instància els centres deixarien llibertat a les famílies per decidir si les seves filles acudeixen a les aules amb vel o sense.

Per ara, les escoles públiques de la ciutat asseguren que no han viscut cap episodi conflictiu relacionat amb els símbols culturals i religiosos com el vel islàmic. Tot i això, els centres han decidit que optarien per la pedagogia amb l'entorn de l'alumna per intentar que no s'utilitzi aquesta peça, explicant a la família les implicacions que té el vel en la cultura occidental.

La portaveu de les escoles públiques de la ciutat i directora de l'escola Gerbert d'Orlach, Anna Fitó, ha explicat a Cugat.cat que no seria cap problema que algunes alumnes assistissin a les aules amb vel.

Anna Fitó

Cal veure què expressa el vel per a la família. Després pots intentar convèncer-la perquè no el portin. Però no seria cap problema.




Els docents consideren que l'elecció de portar o no el vel ha de ser una decisió de la família.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.