Sant Cugat ofereix dos nous cursos de professionalització pel curs vinent


  • Comparteix:

Salat i Viñals durant la presentació

Salat i Viñals durant la presentació

L'Ajuntament i la Generalitat han preparat dos nous Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) pel curs vinent. Els dos nous cursos, que començaran el proper setembre, són d'auxiliar en muntatge d'equips informàtics i d'auxiliar en vivers i jardins. Els programes s'adrecen als joves d'entre 16 i 21 anys que acaben l'etapa d'ensenyament secundari sense aconseguir el títol de graduat d'ESO.

L'objectiu d'aquests cursos és donar una formació professional als nois i noies per encarar-los cap a un futur en el món laboral, així com promoure l'integració dels alumnes a un entorn més favorable pel desenvolupament dels estudis. En aquest sentit, la finalitat dels PQPI també és motivar als joves a continuar estudiant.

Ho ha explicat la regidora d'Educació, Esther Salat, durant la presentació dels nous dos cursos.

Esther Salat

La finalitat dels PQPI és donar una formació professional bàsica per permetre la inserció al món laboral o educatiu.


Els dos nous PQPI, que s'incorporen al ja existent a la nostra ciutat de venda al públic, ubicat a la masia de Torreblanca, tenen una durada d'un curs. Ja s'han obert les preinscripcions, un procés previ a les entrevistes personalitzades que es faran durant el mes de juny als interessats a participar als cursos. D'aquesta manera, el curs vinent, Sant Cugat oferirà tres PQPI, de 15 places cadascun. Els dos nous que s'incorporen, d'informàtica i jardineria -aquest últim és l'únic que es fa d'aquesta modalitat al Vallès-, no se sap encara on s'ubicaran.

El director de la zona educativa de Sant Cugat, Jordi Viñals, ha destacat la gran demanda d'aquest tipus de cursos.

Jordi Viñals

La idea és continuar amb aquest projecte, ja que tenim molta demanda per la situació econòmica actual.



Els cursos estan sufragats per la Generalitat i l'Ajuntament, qui organitza els PQPI amb els departaments de Treball i Educació de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.