Sant Cugat reivindica la importància literària i nacional de Baltasar Porcel, autor universal


  • Comparteix:

L'alcalde, Lluís Recoder, i el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, han destacat la significació literària i nacional de Porcel durant l'acte d'homenatge que li ha dedicat Sant Cugat. La vídua de l'escriptor, Maria Àngels Roque, ha recollit, entre aplaudiments dels santcugatencs, la placa commemorativa d'una vetllada que ha omplert a vessar el Teatre-Auditori de la ciutat. Familiars i amics han pogut gaudir de l'actuació de l'Esbart Sant Cugat i del recital de l'actor Joan Fullana d'un text de Porcel, previ a la representació teatral de 'Retorn a Andratx'. Mira el reportatge 'El racó de Baltasar Porcel' a Cugat tv

Sant Cugat ha demostrat una vegada més la seva estima i reconeixement a Porcel amb la darrera cita del programa d'homenatges que va arrencar la setmana passada.

L'alcalde ha fet un encès elogi del compromís de Porcel amb la cultura catalana, amb Valldoreix, on vivia, i amb Sant Cugat, que el va fer pregoner de la Festa Major l'any 2000. Recoder ha destacat que probablement hagués tingut un major reconeixement si hagués escrit en una altra llengua.

Lluís Recoder

Potser si en Porcel no hagués estat fidel a la seva llengua ara tindria un reconeixement universal que no va tenir però que mereixia.



El conseller Tresserras ha afirmat que el record i l'obra de Porcel perduraran en el 'cor del poble' i en l'imaginari col·lectiu de la nació.

Joan Manuel Tresserras

Estic convençut que en el cor del poble perviurà per sempre el geni creatiu i la potència expressiva de Porcel.




La vídua de Porcel ha agraït totes les mostres d'afecte i de reconeixement de la ciutat cap a Porcel dels darrers dies i ha recollit una placa commemorativa i un ram de flors.

Cugat.cat ha col·laborat amb els actes d'homenatge a Baltasar Porcel.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.