Xavier Bosch defensa la vacuna del papil·loma humà i demana que s'apliqui als països subdesenvolupats


  • Comparteix:

El doctor Xavier Bosch ha defensat l'eficiència de la vacuna del papil·loma humà i ha reivindicat la seva aplicació universal en una conferència aquest dimarts a la Casa de Cultura. Bosch ha explicat que el virus pot provocar tumors que derivin en un càncer de coll de matriu i que afecta majoritàriament la gent jove. Per aquests motius, Bosch justifica la vacunació de totes les nenes d'entre 11 i 13 anys, una mesura que va autoritzar l'Estat espanyol l'any 2007.

La vacuna contra el virus del papil·loma humà s'aplica des del 2007 a totes les nenes d'entre 11 i 14 anys de l'Estat espanyol. Bosch ha explicat que el càncer de coll de matriu, que pot ser causat pel virus del papil·loma humà, és el segon més important i que té més afectació entre les dones de tot el món. Als països subdesenvolupats, aquest tipus de càncer és el que causa més mortalitat entre les dones.

Per reduir la incidència del virus, Xavier Bosch ha explicat que cal aplicar universalment la vacuna i fer-la arribar als països pobres. Són declaracions a Cugat.cat.

Xavier Bosch

Aquesta vacuna està dissenyada per utilitzar-la universalment i estem fent esforços perquè arribi a les poblacions més desprotegides.




Xavier Bosch també ha insistit en què l'ús de preservatiu no impedeix el contagi del virus i ha dit que caldria fer més actuacions per explicar a la població la incidència del virus.

La ponència que Bosch ha ofert s'emmarca en el cicle 'Dona i salut' organitzat per l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.