Cugat tv t'apropa els beneficis de l'equinoteràpia pels discapacitats


  • Comparteix:

L'Àlex Trullàs és un dels usuaris d'Asdi que practica l'equinoteràpia

L'Àlex Trullàs és un dels usuaris d'Asdi que practica l'equinoteràpia

L'hípica de l'Associació Esportiva Eduardo Via-Dufresne de Valldoreix acull cada dimarts una sessió d'equinoteràpia pels usuaris de l'Asdi. Aquesta iniciativa, que s'ha pogut fer gràcies a una subvenció de l'EMD de Valldoreix, pretén facilitar el contacte entre el col·lectiu de persones discapacitades i els cavalls. Cugat.cat ha passat un dia amb els usuaris de l'equinoteràpia i apropa l'experiència en un reportatge que ja es pot veure a Cugat tv. Mira el reportatge a Cugat tv

L'Àlex Trullàs és un dels 15 usuaris de l'Asdi que aquesta primavera practica l'equinoteràpia, una teràpia destinada a persones amb alguna discapacitat física o psíquica i que pretén, a través del cavall, millorar aspectes físics, psicològics, socials i educatius.

Cada dimarts, l'Àlex puja dalt el cavall sentint-se una mica més lliure i capaç de controlar un animal.

Àlex Trullàs

És la primera vegada que faig teràpia i sembla que de moment va bé. El que sento és llibertat.



L'objectiu de la iniciativa és facilitar el contacte entre el col·lectiu de persones discapacitades i l'animal. Mica en mica, s'estableix un vincle efectiu amb l'animal. I és que els usuaris no només munten sobre el cavall, sinó que es fan càrrec també de la seva alimentació. Escoltem la directora general d'Asdi, Begoña Viñallonga.

Begoña Viñallonga

Mai no han tingut aquesta sensació de que estan per sobre dels altres. Aquest contacte els relaxa molt.


El contacte amb el cavall proporciona múltiples sensacions que influeixen positivament en tots els àmbits dels discapacitats. La transmissió de la calor corporal del cavall cap a la persona, els impulsos rítmics i el moviment tridimensional són claus durant la teràpia. Tot sota l'atenta mirada d'un fisioterapeuta.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l'EMD de Valldoreix. Per a l'administració valldoreixenca és una prioritat invertir en propostes com aquestes, deixant la crisi econòmica de costat. Escoltem la vocal de Serveis Socials, Teresa Veciana.

Teresa Veciana

Intentarem que es pugui repetir. De moment l'any acaba aquí però vist l'èxit que ha tingut sap greu no poder-ho repetir.



L'hípica de l'Associació Esportiva Eduardo Via-Dufresne de Valldoreix és el lloc escollit perquè aquests joves sentin, una vegada a la setmana, que controlen el món.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.