Renfe garanteix uns serveis mínims d'un de cada quatre trens en hores punta per la vaga d'avui


Temes relacionats

Desconvocada la tercera vaga de maquinistes de Renfe prevista per avui ( 7/mai/10)

Segona jornada d'aturades dels maquinistes de Renfe ( 5/mai/10)

La vaga de Renfe d'aquest dilluns, agreujada per una avaria en la senyalització ( 4/mai/10)

La línia 7 de Renfe, afectada per la vaga, circula amb uns serveis mínims de dos de cada tres trens ( 3/mai/10)

La jornada de vaga a Renfe s'ha desenvolupat sense incidències a la nostra ciutat ( 1/abr/10)


  • Comparteix:

La vaga afecta també la línia que passa per la nostra ciutat

La vaga afecta també la línia que passa per la nostra ciutat

Renfe garanteix per la vaga d'avui uns serveis mínims d'un de cada quatre trens en hores punta, i d'un de cada dos la resta de la jornada. La protesta, convocada per CCOO i la CGT, denuncia l'acord de desenvolupament professional signat per la companyia ferroviària i la resta de sindicats amb representació a l'empresa i que entrarà en vigor el primer de juny. La minva en la circulació de trens afecta totes les línies, inclosa la R7, que passa per la nostra ciutat. La jornada s'ha desenvolupat amb normalitat a la línia que passa per Sant Cugat.

El ministeri de Foment ha decretat uns serveis mínims del 75% entre les sis i les nou del matí i entre dos quarts de dues del migdia i dos quarts de quatre de la tarda, així com entre dos quarts de set i dos quarts de nou del vespre. El servei oscil·larà entre el 40 i el 50% la resta de la jornada. Els trens d'alta velocitat i llarga distància també es veuen afectats per la protesta, tot i que tenen una mitjana del servei d'entre el 65 i el 73%.

Amb la protesta, CCOO i la CGT volen rebutjar el nou conveni, que consideren que no garanteix els llocs de treball i que no és equitatiu, ja que no afecta la totalitat de la plantilla i no fomenta la promoció professional.

La companyia ha assegurat que la vaga ha tingut un seguiment de prop del 15% de la plantilla, afectant majoritàriament el personal dels tallers.

Renfe ha anunciat que denunciarà a l'Audiència Nacional la 'il·legalitat' de la vaga ja que assegura que no es pot convocar una protesta contra un acord que té el rang de conveni col·lectiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.