El Baròmetre de la Comunicació i la Cultura constata l'ús del castellà per sobre del català en el consum d'informació


  • Comparteix:

El Baròmetre de la Comunicació i la Cultura realitzat per la fundació Fundacc entrevista prop de 3.000 persones del Vallès Occidental per conèixer la realitat social de la comarca i del país. L'estudi concreta que l'ús del castellà s'imposa per sobre del català a l'hora de llegir, escoltar la ràdio, mirar la televisió, jugar a vídeojocs i, fins i tot, en l'ús d'Internet. L'informe també constata que actualment a Catalunya hi ha 737 revistes en català. El Baròmetre de la Comunicació i la Cultura s'ha presentat aquest dimecres al vespre a la nostra ciutat emmarcat dins dels actes de celebració dels 25 anys del setmanari 'Tot Sant Cugat'.

Un dels responsables del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura, Joan Sabaté, ha explicat que la nostra comarca és un territori amb una diversitat d'informació molt amplia.

Joan Sabaté

El Vallès Occidental és molt ric en mitjans de comunicació. En tenim de públics i privats. Hi ha mitjans de comunicació i grups de comunicació.


La presentació del baròmetre s'ha fet emmarcada en els actes de celebració dels 25 anys del 'Tot Sant Cugat'. El fundador del setmanari, Ramon Grau, ha explicat que aquesta trobada posa de manifest la importància dels mitjans locals i comarcals.

Ramon Grau

La presentació de les dades del baròmetre, són dades molt noves. Ens apropen una realitat que estava desdibuixada, com els mitjans locals i comarcals.


El regidor de Comunicació, Jordi Puigneró, que ha assistit a la trobada, ha subratllat la necessitat per part de la societat de conèixer quins són els mitjans de comunicació que tenen més difusió.

Jordi Puigneró

Que els ciutadans santcugatencs puguem conèixer el baròmetre és molt important. Pels ciutadans, per les entitats i per les empreses publicitàries.



La presentació del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura s'ha presentat aquest dimecres al vespre al Museu de Sant Cugat. Més d'una seixantena de persones han assistit a la trobada.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.