El tradicional Paga-li Joan protagonitza l'últim dia de festa major


  • Comparteix:

Les competicions esportives i la tradicional arrossada popular són algunes de les activitats més destacades d’aquest quart i últim dia de festa major. Avui, que se celebra la festivitat de Sant Pere, tampoc podia faltar el seguici, l’ofici de la Missa Major i el tradicional ball del Paga-li Joan.

Aquest matí a dos quarts d’onze el tradicional seguici de Sant Pere ha començat el seu recorregut des de la plaça de l’Ajuntament, encapçalat per les autoritats municipals. En el seguici han participat els diables, els geganters, els Caparrots, i els Bastoners de l’Esbart, entre d’altres. A un quart de 12, la comitiva s’ha aturat davant de la casa de Vila i Trabal, a la plaça Pere San, per fer una ofrena floral.
Al migdia, l’església del Monestir celebra la festivitat de Sant Pere, patró de la ciutat, amb un ofici religiós. La Missa Major està precedida del ball de l’ofrena i la benedicció dels rams amb la Moixiganga de Vilanova i els Castellers de Sant Cugat.
A la una arriba una de les activitats més esperades de cada festa major. Es tracta del Paga-li Joan, el ball del vano i el ram, que es ballarà al passeig dels Plàtans del Monestir amb l’acompanyament musical de la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona.
Les activitats esportives de la festa major han començat a les nou del matí amb el torneig inter-club de petanca a les pistes del Parc de la Pollancreda. A aquesta mateixa hora també s'ha iniciat la sisena pedalada de bicicletes tot terreny, amb sortida a la plaça del Centre Cultural. Futbol 7, padel, o futbol base són algunes de les activitats esportives que s’estan duent a terme al llarg del matí als jardins de Coll Favà.
Un altra de les activitats amb més tradició i nivell de participació de la festa major és el concurs d’arrossos, que se celebra a la plaça de Barcelona. Les inscripcions s’han obert a les nou del matí i s’han inscrit un total de 61 paelles, que representen uns 1.044 participants. No serà fins a dos quarts de quatre que es lliuraran els premis als millors arrossos.
El carrer Xerric s'ha convertit en una gran fira d’artesania a cel obert. Els visitants poden triar entre multitud d’articles manufacturats, en una iniciativa que enguany arriba a la setzena edició.
I el Parc de l’Arborètum ha estat el punt de trobada pels santcugatencs més agosarats que s’han llançat de cap als vols turístics en helicòpter. Per un preu de 30 euros, aquests valents han pogut enlairar-se i volar uns 9 minuts.
Els més petits tenen una nova oportunitat aquest matí de gaudir de les activitats del Racó Infantil de festa major, ubicat als jardins del Monestir. Des de les onze, els menuts poden participar al circuit d’aventura, sumar-se als jocs gegants d’arreu del món o fer exercici de forma lúdica amb el ‘jumping’ saltador. A més, durant el matí s’ha fet una narració de contes de Les Tres Bessones, inclosa dins la campanya de civisme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.