El Menhir trobat fa un any a Mollet torna a la ciutat després de ser estudiat al Centre de Restauració de Valldoreix


Temes relacionats

Sant Cugat acull temporalment el menhir neolític trobat a Mollet del Vallès (21/set/09)

El Centre de Recuperació de Sant Cugat estudiarà el menhir trobat a Mollet ( 9/mai/09)


  • Comparteix:

El menhir restarà al parc de Can Mulà a Mollet del Vallès

El menhir restarà al parc de Can Mulà a Mollet del Vallès

El centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat, situat a Valldoreix, ha estudiat, analitzat i restaurat el menhir trobat ara fa un any a Mollet del Vallés. Aquest dijous, el monòlit ha tornat a la ciutat vallesana on restarà exposat en un parc com a punt d'atracció turística. Es tracta d'un menhir de l'època del neolític de 5.000 anys d'antiguitat. Els estudis realitzats a la nostra ciutat els darrers mesos constaten que podria ser una peça provinent de la Serralada Litoral.

L'estudi també constata que és una de les peces arqueològiques més importants que s'han trobat a Catalunya. Es tracta d'un menhir de més de cinc metres d'alçada i que pesa sis tones aproximadament. A banda de les dimensions, també destaca que té gravats de fa 5.000 anys. Entre els gravats hi ha la figura d'una cara, un fet que segons els historiadors podria fer que el menhir representi una persona.

El departament de Cultura ha anunciat que la peça estarà al parc de Can Mulà de Mollet del Vallès de manera provisional fins que es construeixi el museu nacional dedicat a la prehistòria que acollirà la ciutat.

El centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat, situat a Valldoreix, ha estudiat, analitzat i restaurat el menhir durant un any. La peça es va trobar l'abril del 2009 a Mollet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.