Amnistia Internacional segueix lluitant contra la impunitat amb l'Informe Anual 2010


  • Comparteix:

La presentació de l'Informe Anual 2010 ha tingut lloc a la Casa de Cultura

La presentació de l'Informe Anual 2010 ha tingut lloc a la Casa de Cultura

El president d'Amnistia Internacional (AI) a Catalunya, Pep Parés, ha destacat la restricció de la capacitat dels magistrats espanyols per jutjar delictes de dret internacional com un dels principals retrocessos dels drets humans a l'Estat espanyol durant l'any passat. Parés ha fet aquestes declaracions a la presentació a Sant Cugat de l'Informe Anual 2010 que ha tingut lloc aquest dijous al vespre a la Casa de Cultura. L'excorresponsal de RTVE Rosa Maria Calaf ha destacat la tasca d'organitzacions com AI per posar sobre la taula les violacions dels drets humans arreu del món i minimitzar la impunitat dels poderosos.

Parés ha repassat l'estat dels drets humans al món amb aquest recull que ofereix informació de la situació de 159 països durant l'any passat i que té com objectiu la denúncia pública dels abusos contra el dret de les persones.

Pel que fa a l'Estat espanyol, Parés ha destacat retrocessos com el de l'encausament del jutge Garzón, la restricció del dret d'assil i la restricció dels magistrats espanyols per jutjar delictes de dret internacional, entre d'altres. Són declaracions a Cugat.cat.

Pep Parés

A l'Estat espanyol és molt important destacar la retallada de la llei organica del poder judicial per restringir la capacitat dels jutges espanyols per poder jutjar delictes de dret internacional.


Calaf, per la seva banda, ha destacat el retrocés patit pels drets humans arreu del món en general i en especial al continent asiàtic que coneix de primera mà. En aquest sentit, ha recordat la importància de la tasca d'organitzacions com AI per posar sobre la taula molts conflictes que sovint l'opinió pública occidental no té en compte.

Rosa Maria Calaf

Crec que Occident no és prou conscient de la responsabilitat que tenim per preocupar-nos per aquestes altres realitats i posar sobre la taula els conflictes que pateixen.




Durant l'any passat es van registrar casos de tortura i altres maltractaments en almenys 111 països, judicis injustos en almenys 55 , restriccions a la llibertat d'expressió en més de 96, i presos de consciència empresonats en un mínim de 48 estats.

Alguns d'aquests punts calents han estat a la República Democràtica del Congo, Sri Lanka, el Iemen, Israel i Palestina, l'Afganistan, el Pakistan, l'Iraq i Somàlia, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.