El cas de la Maternitat d'Elna s'exposa a la Biblioteca del Mil·lenari


  • Comparteix:

Carmela Fortuny i Àngel Merino

Carmela Fortuny i Àngel Merino

La Biblioteca del Mil·lenari acull des de principis de mes una exposició que recupera l'experiència d'Elisabeth Eidenbenz, una brigadista suïssa que va ajudar desenes de dones exiliades als camps de concentració francesos a tenir els seus fills en condicions dignes. La mostra, fruit de la col·laboració entre la Generalitat i el Memorial Democràtic, explica a través d'instantànies, textos i un audiovisual diverses històries que van tenir lloc a la Maternitat d'Elna.

La mostra itinerant vol recordar un episodi conseqüència de la Guerra Civil i que explica com l'acció d'una brigadista suïssa i membre de Creu Roja va oferir a les exiliades unes condiciones dignes on poder parir els seus fills. El resultat és la Maternitat d'Elna.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha destacat la importància de recordar episodis com aquest.

Carmela Fortuny

Explica el peregrinatge de catalans exiliats i on les dones patien encara més. És important poder explicar això.



El director dels Serveis Territorials d'Interior, Relacions Institucionals i Participació a Barcelona, organisme del qual depèn el Memorial Democràtic, Àngel Merino, destaca l'èxit de l'exposició.

Àngel Merino

La mostra porta més de sis anys voltant pel territori i hi ha diverses còpies. Si té tant èxit, senyal que és un tema que interessa.




El programa Bibliomón ha organitzat ja diverses exposicions temàtiques a la Biblioteca del Mil·lenari seguint tres eixos: la memòria històrica, el dret a l'habitatge i el respecte a la diversitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.